Doft och smak

Chilli Jam från Stokes

| Inga kommentarer

I sydöstra England i den lilla kuststaden Wooodbridge, i grevskapet Suffolk. Bor Rick Sheepshanks  som driver företaget STOKES. Stokes är ett familjeföretag sedan 20 år tillbaka i tiden som har med enkla recept och rena produkter. Stokes använder endast naturliga och rena ingredienser med mogna färska tomater i deras Real Tomato Ketchup, och i deras Real Mayonnaise används endast ägg från frigående höns och extra jungfruolja. Stokes tillverkar vanliga majonnäs men oxå såser och annorlunda sylt som här, en söt klibbig chilli jam/sylt. Kanske inte något på rostemackan på morgonen men till mat gör den sig väldigt bra. Bred smör på en franska, lägg på ett par skivor brie och dressa med lite chili jam, stryk den på grillade ribs!

Stokes - Chilli Jam

En riktigt liten diamant tycker jag den är! Rätt söt och klibbig! Den är absolut inte stark, bara god! Gjord på Roquito chilifrukter. Hittar inte åt hur många Scoville grader just Roquitos har men hittade en ”blog” om just Roquitos. Tänkte den kunde va kul å kika på.

Jag köpte min på DUÅ och leverantör i Sverige för Stokes är Gastronomi Leverantören. Stokes säljer bla 4 häftiga ketchup, 7 olika smaksatta majonnäser, ett gäng chutneys mm

Stokes gör sina egna såser efter sina egna recept, deras burkar och flaskor går att självklart att återvinna eller ännu hellre återanvänd dem.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.