Doft och smak

Svenskt Mathantverks punch & blåbärssylt

| Inga kommentarer

Redan hunnit köpa och nästan förbrukat 2 burkar med denna härliga sylt. Så gott med den och en klick grädde till frasvåfflor. Mmmmums! Inköpt på någon matmarknad, tror de kostar runt 60 kronor burken. Kommer köpa på mig några olika syltsorter nästa gång jag kommer över dem. Svensk Mathantverk har otroligt mycket olika produkter i sin ”katalog” Godis, saft, hårdbröd, sylt mm! Kika in på deras hemsida!

 

Tänkte jag måste utveckla och ha den till något mer än bara våfflor, har provat att den som fyllning i en rulltårta och nu när jag gått och köpt mig en riktigt glassmaskin med kompressor! Yey! Så testade jag att smaksätta min glass med Punch blåbärsylten. Va dock alldeles för snål med sylten! Skulle matat smeten med mer sylt, för mer färg och mer smak.

Min första glass smet

2 ägg
1,5 dl strösocker

vispa rejält i 2 minuter

tillsätt sedan 1/2 urskrapad vaniljstång, vispa lite till innan du tillsätter

2 dl standard mjölk och 3 dl äkta grädde 40%

Följ sedan instruktionerna för just din glassmaskin, efter 35 – 45 minuter så har du en trevlig glass. Häll över din glass åt låt den frysa till sig åtminståne några timmar!

Räddade dock efterätten genom att bottna med lite kex och grädde i botten och runt om samt drizzlade över lite mer sylt. För att vara bland mina första glass på bild försök, så ska jag väl va rätt nöjd! Å fotografera glass ute, då det är soligt, det är svårt! Man är tvungen att va som en vessla! Glassen smälter ner otroligt fort! Men skam den som ger sig. Kommer komma en hel del glassrecept på bloggen under sommaren.

 

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.