Doft och smak

Dajmkakor

| Inga kommentarer

En kaka som jag fick recept på när jag gick i skolan och gjorde min praktik på numera nedlagda sinnesjukhuset Umedalen på avdelningen Stormen!  Oj många år sen, men tur för mig att mamma har bra koll på recepten, de få jag skrev upp! De kommer några då och då här på bloggen framöver!

Sluta och surr nu och kom till receptet till kakorna!

Dajmkakor och espresso

Dajmkakor

200 gram skållad & finhackad mandel
200 gram smör
2 dl socker
2 msk grädde

Först på spisen och sen i ugn! Glöm ej att knäppa på ugnen på 175 grader!

 

Skålla och finhacka mandeln, lägg ner med de övriga ingredienserna i en kastrull. Koka i 8 minuter! Bred sedan ut på bakpappersklädd plåt. Grädda i 175 grader, mitt i ugn ca 10 minuter! Medans du gräddar smälter du chokladen du ska pensla ovanpå kakan i ett vattenbad. Tag ut och låt kakan svalna lite och pensla sedan med smält choklad, gärna mjölkchoklad. Skär i rutor, medans kakan är varm. Förvaras sedan bäst i frysen och ”tas” fram när du får kaffefrämmande! Gott!

Enkel kaka och en espresso är aldrig fel!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.