Doft och smak

Thåströms Spanska

| Inga kommentarer

Ja jag är inte först nu heller, ingen nyhet det här att Joakim Thåström släppt en ”egen” nåja egen utvald brandy från De Jerez i Spanien! Men vänta nu borde han inte släppt en Holländsk Genever eller en vodka eller en whisky (Cold turkey) ääh lite låt referenser där bara!

IMGP4265

Haft den i min ägo ett bra tag, fick den i present av mina vänner när jag var hundvakt åt dem. Mest smakat på den som den är, druckit den helt ren. Funkar riktigt bra tycker jag. Iofs har jag inte så mycket att jämföra med i brandy väg. Men efter att först druckit av denna och sedan gå över på att prova Grönstedts efter, så valde vi då att dricka mer av just Thåströms brandy. Säger kanske inte så mycket förutom att jag å min kompis gillade Thåström mer…kanske för att den är rätt krallig i smaken?

IMGP4259 bw

Den kommer iallafall ifrån södra Spanien och har i över ett års tid legat på amerikanska ekfat, som tidigare innehållet Oloroso sherry vilket ger en intensiv arom av torkad frukt, vanilj och kanel. Tillsammans med Brands For Fans har han valt ut ”sin” brandy från Jerez i södra Spanien– ett område annars mest känt för sin sherryproduktion. Den spanska brandyn tillverkas i grund och botten på samma sätt som cognac och armagnac, men får en helt egen karaktär i och med sitt ursprung och lagring.

Medan den ursprungsskyddade cognacen förmodligen återfinns i de flesta svenska barskåp, är den spanska motsvarigheten fortfarande tämligen okänd skriver Brands for fans på sin sida.Tänker inte rapa mer fakta om den. I Sverige saluförs den av Brands for fans och ni hittar mer info här. Du beställer den på Systembolaget och du dit hittar du här!

 

 

 

Alla jag bjudit tycker att den smakar riktigt bra. Någon tyckte tom att den smakade lite jul! Bad Emil Seth Åräng, bartender på Open Closed, Umeå om ett drinkrecept på den! Å de fick jag!

Så mixa ihop!

50 ml brandy

30 ml pressad citronjuice

30 ml honungsvatten

20 ml äggvita

1 nypa flingsalt

 

Skaka först allt utan is, tillsätt sedan is och skaka sedan i 10 sekunder och sila upp!

Honungs vattnet gör du iordning på 80% honung och 20 % varmt vatten för att helt lösa upp honungen!

IMGP8736

Å fotografera nykterrt nästa gång Matias! Note 2 self! Tervligt med bra ljussättning och noll fingeravtryck på glasen mm för att inte racka ner på ljussättningen! Gaah nu ger jag mig!

 

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.