Doft och smak

Umeå Smakfestival 2015 – Sista dagen

| Inga kommentarer

Tog en tupplur och kom in till staden runt 11 tiden! Rätt mycket folk ute på stan å alla ville de äta verkade det som! Flertalet av matserveringarna gick så bra att man under tidig eftermiddag sålde slut på flera av sina produkter!

IMGP7102

Gick runt en sväng och plåtade lite men återvände rätt snart och hjälpte mina vänner i deras tält. För att sedan återigen gå ut och snacka lite och lyssna lite på när krögarparet Linnea och Peter ifrån Örnskildsvik stod på scenen och berättade om sig och sin krog.

IMGP7091

Besökte dem sedan och fick lite småsmakprover som de delade ut i Höga kusten tältet, det bjöds bla på svampsoppa med oxe i, samt gravad abborre och en rökt majonnäs som de gjort själva. Trevliga milda smaker! En resturang jag ska besöka här i höst! Vem hakar? Tänkte ta tåget ner! Sen fick jag veta att det fanns en present att hämta i Höga kustens tält som en viss person lämnat till mig!

IMGP6902

Men kolla in! En burk surströmming ifrån självaste surströmmings fabrikörn Ruben Madsen! Im a happy camper! Tack så mycket!

IMGP6855

Språkade sedan och käkade dumplings hos Jiazobar och deras dumplings med algsallad de va grejer det! Visst mina jag gjorde va snygga och jag är nöjd med dem…men halloj dessa smakade verkligen bra! Mycket godare än Eastern Teahouse, en annan liga! Mer matiga dessutom! Om ni inte provat Jiazos dumplings skynda er å gör det!

Sen trampade jag vidare glad ihågen förbi Hansens vagn, där de kanske varit mest kö av alla ställen! Jag handlade inget denna gång men lukterna och smakbiten jag senare fick! Omg så gott porchettan var!

IMGP7073

På marknaden hittade man mat ifrån många länder! Italien, Usa, Kina, Sverige mfl och marknads käket som man alltid lyckats hitta åt!

IMGP7116

Langos! Å visst är langos gott! Men jag styrde kosan mot min moped och annat käk!

 

Festivalen börjar lida mot sitt slut och flertalet utställare och resturanger började sakteliga plocka ihop och städa undan. Tror många fått blodad tand inför Umeå Smakfestival 2016!
Jag kan lova er att jag kommer va med på något sätt då med!

IMGP7147

Plus:  Att festivalen blivit större och bytt till Rådhustorget, trots mycket folk kunde man ganska lätt komma fram, ja frånsett från köer!

Minus: Lite tråkiga försäljare, bättre roligare varor ifjol!

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.