Doft och smak

Syltade kantareller!

| Inga kommentarer

Syltade kantareller lägg hösten på burk! Så gott! Så bra! Finurligt sätt att spara kantareller på! Använde mig av Öhmans mat och vins recept

Så här gör du!
Rensa 1-1,5 liter små, fina kantareller som ska vara hela.  Koka upp 1,5 liter vatten med 1,5 tsk salt. Släng ner svampen i vattnet, låt koka upp och häll sedan av vattnet och låt svampen rinna av.
Koka en lag av

1 dl ättikssprit 12%
1,5 dl vatten
1 dl strösocker
8-10 vitpepparkorn
2 hela kryddnejlikor
1 liten bit kanelstång
1 lagerblad
o,5 tsk senapsfrö
2 skivor färsk ingefära
1 halv skivad liten lök la jag till i lag receptet!

Lägg ner svampen i lagen och låt sjuda sakta under lock i 30 minuter. Sleva upp svampen i burkar som ska vara väl rengjorda och Sila av kryddorna från lagen, koka upp lagen igen och häll över svampen i burkarna. Sätt på locken och ställ svalt och mörkt.
Jag silade inte av kryddorna, asgott om svampen riktigt får suga åt sig av smakerna riktigt ordentligt i spat medans de vilar och marinerar. Å denna gång använde jag kantareller på burk ifrån Frankrike. Få se om de blir lika bra!

IMGP0179

Rasande gott att lägga på en god pate, tänk ankpate, smörstekttoast och lite syltade kantareller. Eller carpaccio med en stark hyvlad hårdost, toppad här och där med avrunna syltade kantareller.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.