Doft och smak

Nästan som sidenkuddar – NH4Cl

| 1 kommentar

Vem minns inte mormors godisskål? En kristallskål med glaslock med knopp som stod i bokhyllan och den va fylld med olika karameller. Hon älskade en sort vi kallade för sidenkuddar, ja kanske hette de så? De va små hårda karameller som påminner i formen av en liten om en kudde. Dessa va fyllda med choklad. Nu har Lakritsfabriken i Ramlösa släppt lite roliga nyheter! Den jag recenserar först eller tipsar om är hårda salt lakritskarameller i serien  NH4Cl

IMGP5275-01

Kolla in! Visst ser ni att de ser ut som små kuddar!?! Hursom är de här en höjdare tycker jag! Redan hunnit sluka två påsar. Fick beställa hem en ny påse, för jag hann inte ens produktfotografera innan jag ätit upp första påsen! Tur David och Nina är snabba på att få iväg beställningar!

 

Man kan väl kalla dem för polkagris saltlakrits/salmiak karameller (fast utan polka-smak). Görs i Gränna på beställning av Lakritsfabriken Ramlösa och ni köper er ask hos Ninasmat. Asken påminner förövrigt om en sån där häftig ask man får ris i när man beställer Chinese take away!

IMGP5272-01

Försvinnande goda! En påse kostar dig 55 kronor!

 

En kommentar

  1. Pingback: Alltså saltlakrits! Finns de någe godare godis? | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.