Doft och smak

Kycklingspett ala Zacke

| 2 kommentarer

Bara början på månaden men ändå slutet av börsen/lönen. Men ni som känner mig vet hur de ser ut i min frys! De lär inte gå någon som helst nöd på mig! Jag lovar att jag kan trolla fram en hel del maträtter ifrån den! Så idag så blir det lite plock ifrån frysen och kylen och skafferiet, perfekt väder utomhus idag, så i em kör jag igång grillen och grillar och wokar. Tänkte kycklingspett med tillbehör!

IMGP6401

I marinaden

en dutt ketjap manis
en dutt char siu sauce
salt och svartpeppar
rapsolja
dutt soja

Körschema eller så här gjorde jag!

Marinera kycklingen i några timmar. Om man vill kan man trä spetten före och slippa kladd! Men varför göra det lätt för sig!?! På spetten gick även champinjoner och ananas och squash!

Tänd grillen och invänta askgrå glödbädd, grilla spetten tills de är klara, kom ihåg det är kyckling! Håll koll på dina spett och vänd på dem då å då. De ska inte kremeras!

IMGP6411

Efter spetten gått klar på grillen, så strössla över finklippt gräslök och sesamfrön, servera med limeklyftor, jordnötter, gillar krunchet ifrån dem, hur asiatiskt det är har jag ingen aning om förmodligen inte alls? Å hur kunde jag ställa mig så att jag stod utan jordnötter!!! De hade jag visst mumsat i mig tidigare…nåväl det funkade utan med! Hade även tänkt woka lite, men struntade i det och serverade spetten med ris!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.