Doft och smak

Smakfestivalen 2016 – dag 1

| Inga kommentarer

Oh yes nu är den igång igen Umeå Smakfestival 2016! Vilken första dag! Fantastiskt väder! Å bra väder lockade otroligt mycket folk. Fem minuter i tolv stod jag på taket på Väven och fotograferad en rejält fylld Skeppsbron. Fullt av hungriga Umeåbor. Rejält med ringlande köer framför alla matstånd kring lunch!

imgp1586-01a

imgp1602-01a
Ruccola Ristorante va på plats och körde sina goda vedugnsbakade pizzor. Jag har smakat dem å jag tror jag tillskriver dem epitet bäst i stan!

imgp1638-01a

Hansen fanns på plats och många talade väl om Porcettan, den tänker jag pröva! Crusin Kitchen stod där med sin foodtruck, å ni som inte testat deras burgare gör det!

imgp1612-01a

Smakportion ifrån CK va friterad mac and cheese med vindelrökt fläsk i! Ser ochså väldigt trevlig ut! Den provar jag imorgon!

imgp1772-01a

Gick runt flera vändor på området och kika och spana och fotograferade. Som lunch idag käkade jag Anna:s Fest och Mat:s strut!

imgp1692-01a

Struten va fylld med cheddar, mozzarella, lufttorkad skinka som de sedan grillade/värmde på och fyllde med sallad och toppade med majonnäs! Smarrig!
Sedan samtalade jag med den glada killen som har den där lilla mopedbilen med kaffebar därbak!

imgp1693-01a

Bilen är ju hur fräck som helst! Testade såklart hans smörkaffe! Hört mycket om det, så det känns bra att jag äntligen kom till skott! Krämigt och gott kaffe! I like!

imgp1696-01a
Sedan kollade jag in en tävling i stor tältet, men vet inte vem som gick segrande ur ”fighten” Det var en tävling där de skulle använda ”rest” produkter som ofta blir kvar i kylskåpet!

imgp1723-01a

Visst ser tallriken sjysst ut! Å vinnare blev visst ?…jag va tyvärr inte kvar just då! Finns ju så mycket för mig att kika runt på! Babbla och försöka nätverka å jag tror jag varit ganska bra på det när rätt många kockar säger hej Matias! Kul!

Sen avslöjades en hemlighet på festivalen! Wästerbottens ost och Vindelns rökeri i coolt samarbete! En Vindelrökt wb ost! Fräckt! Den finns att köpa hos DUÅ just nu som smyglansering, annars får ni övriga vänta 1,5 veckor till!
Gissa vem som fick med sig en bit å åkte ut i skogen och fotografera den innan solen gick ner!

imgp1832-01a

Rätt tänkt! Jag! Å ni som besökte festivlen idag kunde provsmaka den!

imgp1631-01a
Sjöbris va oxå med iår och de kör trevliga landgångar och hummersoppa.

imgp1610-01a

Å för den som vill finns även ostron och räkor…nog fan blir man sugen! Käkade hummersoppan innan jag mopedade hem och den smakade mer!

imgp1769-01a
På plats fanns även företaget Weber, ja de med grillarna och med sig har de Per Ehrlund!

imgp1774-01a

Grillmaestro som deltagit i Sveriges mästerkock. Han kom på andra plats i Tv4:s program Grillmästarna 2013 och har sen tävlat i USA och där kom de på 4:e plats hur coolt som helst. Han håller i grillskola varje dag på Smakfestivalen. Kom och ställ era grillfrågor till ett grillproffs!

Jag ska försöka eller jag ska hänga på festivalen varje dag! Kom å hälsa på oss! Imorgon är det dags för andra dagen, då ska jag försöka fotografera de som jag inte hann med idag!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.