Doft och smak

70 talet hälsade på iform av hjortrygg sousvide med tillbehör

| Inga kommentarer

Jag har återigen köpt mig en sousvide maskin. Hittills har jag mest kört lax och torskrygg med väldigt bra resultat! Men såklart kommer jag börja vidda kött. Än så länge ingen expert. Köpte rostbiff och körde den på tok för läänge och den blev oätbar, den blev som pastej. Jo jag vill ha mört ,men inte överkört mört kött. Fick hjortrygg härom helgen av en kompis och tänkte nu jäklar kör jag den i plastpåse. De här ska bli bra!

Marinerade hjortköttet 1 dygn i följande ingredienser:

soja
salt och svartpeppar
woreshestershiresauce
olivolja
citron
lite senap, har du pulver använd det, jag körde på senap.

Marienera över natten, häll bort marinaden och klappa köttet torrt och lägg i sousvidepåse och sug ur luften med en vacummackapär eller sänkt sakt en ziplockpåse. Jag körde min hjortrygg i 2 timmar i 50 gradigt vatten, kanske lite för länge.

Hade velat ha lite mer tuggmotstånd på köttet men man lär sig allt eftersom. Plockade ur köttet ur vacumpåsen och klappade det torrt. Hetta upp en gjutjärnspanna riktigt het tillsätt lite smör och lite rapsolja och ge din kött den där sista fina touchen! Jag valde att servera smörstekt potatis, en svart trattkantarellsås, päron med gele i alt 70 tal och lite ångade vaxbönor!

Riktigt gott!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.