Doft och smak

Rakkaus Samiakit – Salta Kärlekar

| Inga kommentarer

Va hos en kompis då de dök upp vänner till dem med en cellofanpresent till dem innehållandes trevliga produkter ifrån Kahls kaffehandel, jo jag frågade vart det köpt presentpåsen, då jag såg godiset. Är ju löjligt intresserad av saltlakrits. Så jag tänkte de måste jag köpa och testa då de såg så goda ut!

Rakkaus Salmiakit görs av godisfabriken Namitupa, Finland. Karamellfabriken finns i en stad som heter Illmajoki och de är kända för sina omtalade salmiakknappar som finns i fyra smaker. Salmiak, Salamiak/blodapelsin (måste testas) salmiak/cayenne och salmiak/mango. Rätt spännande smaker!

Namitupa tillverkar även ett saltlakritspulver som vann första pris på den finska Salmiakgalan! Whaow! Finns det en mässa som enbart är vigd åt saltlaktrits? Jo kolla in här. Å samma eller liknande mässa finns i Sverige ochså, trodde de enbart va en mässa för branchen! Här är Svenska varianten!

Namitupa vann ”salmiakki Finlandia 2017 för sina Rakkaussalmi – salta kärlekar å de är inte svårt att förstå! Så goda dessa salta hjärta.

Salta på riktigt! En påse på ca 140 gram kostar 59 kronor och du hittar dem på Kahls kaffehandel Norrlands Universitets Sjukhus. Löp och köp och du är saltlakritsfreak som jag. Du kommer inte bli missnöjd! Smaken är salt och den salta smaken är kvar hela tiden i karamellen, alltså inte bara salt på ytan! Kommer lätt köpa dem igen. Men nu ska jag spana efter blodapelsin karamellerna!

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.