Doft och smak

Hansens ölkorvar

| Inga kommentarer

Hansens chark här i Umeå. Ni vet där jag för några år sedan hoppade in och gjorde korv en dag. Kika på det inlägget här! De har släppt 4 rätt nya norrländska ölkorvar å de i fräsch kostym!

Ölkorvarna kommer i smakerna:

Stout – gjord med öl brygd i närheten.
Tryffel – med äkta svart tryffel
Ost – smaksatt med Västerbottensost
Chili – smaksatt med chili.

På varje påse står det olika budskap som tex vi älskar nära, vi älskar naturligt, vi älskar tydliga smaker och vi älskar hantverk. Fint!

Budskapet nära gäller korven med öl i, då de tar ölen från ett bryggeri som ligger inom 5 km från korvfabriken närmare bestämt Bryggverket. Naturligt står de på påsen med korv med tryffel i och vi gillar hantverk är ölkorven som de har Västerbottensost i och vi älskar smaker har riktigt chili i sig.

Naturliga ingredienser då de är Hansen vi snackar om!
Kött ifrån Västerbotten, säkert ifrån Spöland?
Inge nitritsalt i Hansens produkter
Alla ölkorvarna har lufttorkat och varje påse innehåller 3 stycken korvar!

Jag tror jag vet vilken min favorit blir, å de redan innan jag smakat dem! Kan ni gissa vilken smak? Svaret finner ni längst ner i inlägget.

Lets taste!

Tryffel o my god! Som ni fattat är detta en korv precis i min smak. Älskar smaken. Lagom smak, utan att ta över eller bli för stark. En given favorit för mig. Perfekt konsistens. Gör dem absolut inte fastare. Gillar när de är lite softa!

Ölkorven med Västerbottens ost, gillar ni Västerbottensost så gillar ni denna! Jag göret!

Chili ölkorven, nu blir de spännande! En käft smäll eller en chilismekning? Jag hoppas på en chili hint. Lets taste! Den är inte feg i sin framtoning och eftersmaken har klart chilipirr i sig. Några skivor räcker för mig, för sen börjar jag svettas lite. Chilifreaks korv, absolut inte. Tror bara att jag helt tappat min chilitålighet. Men denna har jag en plan för. Ni som följer mig ska få se! Man måste inte äta dem rakt upp och ner som snacks eller tilltugg.

Ölkorv med stout i, från Bryggverket. Smaken är absolut inte ölsmak i sig. En rostad djupsmak infinner sig och jag som ingen ölvän är , täljer faktiskt en bit till. Hade trott jag skulle typ säga öl nä den går inte hem.
4 goda ölkorvar alla med olika smaker men med samma konsistens, en konsistens jag uppskattar.

Men min ölkorvs vinnare, alla gånger blir ölkorven med tryffel i. Jag kommer äta upp alla tre ikväll å ingen ska få smaka! Bara jag!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.