Doft och smak

Kronans julsenap 2020

| Inga kommentarer

I flera år har jag blivit sponsrad med att testa senap från Apoteket.Men inte iår, ja inte än iallafall. Men nu har de fått lite konkurrens. Men senap är gott, användbart till mer än bara till julskinkan! Å klart jag vill testa ! Just denna burk pröjsade jag 55 kronor för och de är ingen biggie för en trevlig senap. Jag har gärna fler än 5 sorters senap hemma i mit kylskåp men tänker även iår göra en egen grovkornig senap. Kommer på bloggen framöver. De flesta i kylen är så kallade släta senapssorter, men jag ska erkänna att jag börjar gillar de grövre mer och mer för varje år som går.

Årets smak 2020 ifrån Kronans Apotek är en grovkornig senap . Den har en välbalanserad styrka & sötma. Riktigt bra. Lagomt stark, vad är lagomt ha ha ha ja lagom är svårbeskriven. Senapen är smaksatt med julkryddor och de är cayennepeppar och vitpeppar, nejlika, kanel och kardemumma! Bara goda kryddor. Senapen är i år framröstad som klar favorit hos Kronans egna personal!

Kronans ”delikatessenap” är tillverkad i Östergötland av ett familjeföretag.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.