Doft och smak

Tänker er en jätte crêpes!

| Inga kommentarer

Ja vet inte hur jag ska lovorda denna anrättning! Sjukt god! Jätte crêpe med wunderbar fyllning. Denna gång med Västerbottensost och kantareller och persilja. Nästa gång fyller jag den med skaldjur!

 

Rulltårtan eller ja man kanske ska säga crèpes

50 gram smör
1 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1/2 tsk bakpulver
3 äggulor

Börja med att smälta smöret, rör i vetemjölet, vispa, vispa vispa du vill ha den slät! Slå i mjölken och låt puttra i ca 5 minuter. Passa noga, du vill inte vidbränna den! Efter fem minuter dra av från spisen/värmen och rör i äggulorna en i taget, vispa! Rör även i bakpulvret.

3 äggvitor

Äggvitorna vispar du till fast fluff, vänd sedan försiktigt ned fluffet i din sås – sa jag försiktigt!? Stryk ut på bakplåtspapper precis som om du gjorde en rulltårta & grädda i 225 grader i ca 20 minuter mitt i ugnen.

Medans steker du 2 finhackade lökar, dock inte så de tar färg, stek sedan dina kantareller så all vätska försvinner, riv i 2 dl Västerbottensost och hacka i 1,5 dl persilja. Salta och peppra. Sprid din ostfyllning på ”rulltårtan” och rulla ihop den precis som en rulltårta. Låt vila med skarven nedåt. Höj temperaturen på ugnen till 250 grader och strö riven Västerbottensost ovanpå. Gratinera mitt i ugnen i mindre än 10 minuter.

Vi åt den som middag med sallad till. De fick räcka för ikväll. Passar säkert på ett buffebord till en massa annat götta. Men ikväll fick de bli enkelt. Tyvärr har jag ingen bild när den ligger uppskuren på tallrik. Bara ett sk före kort denna gång!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.