Doft och smak

Ensalada Rusa eller Rysk sallad

| 6 kommentarer

Den har många namn & den verkar finnas i alla Öststats kök, i lite olika versioner. Ensalada Rusa kan man även hitta på tapashak i tex Spanien & översatt blir Ensalda Rusa, Rysk sallad. Den liknar ”vår” legymsallad, om man ska försöka likna den vid något. Vi pratar alltså om en kall sallad.

Du behöver:

2 kokta potatisar, tärnade i kuber
1 kokta morötter, tärnade i kuber
1 burk tonfisk i vatten, körde jag med.
2 hårdkokta ägg, tärnade i mindre bitar
1 dl gröna ärtor
en halv rödlök, hackad
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger, champagnevinäger
1 – 2 dl majonnäs
1/2 dl urkärnade gröna oliver
salt & vitpeppar

Smaktillägg som jag kommer ha i min Ensalada Rusa nästa gång är:

hackad röd paprika
saltgurka
hackad dill
vitlöksklyfta

Tillredning

Koka inte sönder potatisen, de ska just va färdigkokta, du vill kunna tärna dem i kuber och de går inte om du kokat sönder potatisen och detsamma gäller för morötterna. Blanda ihop alla ingredienser försiktigt och ställ i kylen någon timma. Låter du den stå över natten då blir den ännu godare! Garnera med äggklyftor & saltgurka. Gott på rostat bröd eller som tillbehör till tex fisk, passar fint att ha med en sommar picknik, eftersom du serverar den kall (börjar dock kännas rätt avlägset  med picknik nu)

6 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.