Doft och smak

Sjömansbiff

| 3 kommentarer

Ikväll blev de husmans! Riktigt gott men svårt att få snyggt på bild, men jag försökte iallafall! Perfekt comfort food! Vinter värmande mat!

Du behöver:

lövbiff
1 – 2  lökar
salt
svartpeppar
öl  jag slog under tiden på en 33:as burk, gärna mörkt öl
2 lagerblad
timjan
soja
H20
ett gäng skalade potatisar

Börja med att skala din potatis och slanta den/skiva den.  Dela löken & skiva i halvmånar. Stek löken så den får lite färg, lägg upp på fat. Stek på din lövbiff, så den får fin stekyta, salt och peppra lätt, tag ur pannan å strimla, börja att bottna med potatisslantar, lägg på lite lök och lite skuren lövbiff, fortsätt sedan varva. Peppra och salta på varje lager. Låt ett lagerblad eller två hamna på något av lagren, krydda även med timjan om du som jag är vän med timjan. Men sluta överst med potatis. Slå på lite öl och lite vatten och lite soja, bara för att få färg, sjud sakta under lock i  ca 45 minuter. Kolla då och då till grytan så de inte ser torrt ut. Servera med lingonsylt och inlagd gurka.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.