Doft och smak

Hamburgers & homemade dressing

| 7 kommentarer

 

Blev sjukt sugen på hamburgare igår. Alltså inga köpes burgare utan hemmaflippade som man får toppa som man vill och med hur mycket man vill! Här östes på med ingredienser en Dagobert hamburgare blev de!

Vill du bygga en likadan gör du så här:

Dressa in ditt bottenbröd med Shake Shack dressing och lägg sallad ovanpå. Sen några tomatskivor, sen den perfekt stekta burgaren, ostskiva, gurkskivor och ananasring och peperonikorv alt stekt baconskiva, lite Shake Shackdressing och på med topplocket! ÄT!

Färsen:

Köpte nötfärs som jag kryddade rejält med nymalen svartpeppar och salt, tillsatte även 2 msk Worchistersås på 800 gram köttfärs. Rör om ordentligt. Ställ kallt. Tog fram min rejäla hamburgerpress, inget du måste ha! Men som köksnörd har man ju såklart en! Otroligt smidig att använda och alla burgare blir lika tjocka och perfekta. Toppen om man tex på sommaren ska grilla till flera, då får ju alla samma stektid. Verkligen ett bra inköp, den jag har kommer i formpressat aluminium och är ställbar! De burgare som blev över är styckfrysta mellan ”plastfilm”

Shake Shacks dressing

Så otroligt less på alla stora drakars dressingar. Tänkte att denna gång ska jag göra egen eller iallafall göra hemmagjord burgerdressing. Å nu säger jag de igen! Aldrig mera köpes burgerdressing från drakarna igen, bye bye! Hittade Shake Shacks dressing på siten Hamburgare. Shake Shack är ett känt hamburgerställe i New York. Detta är deras recept, de gav bort de till en som undrade. Bra för oss!

Du behöver blanda ihop följande:

1,2 dl Majonnäs
4 skivor inlagd gurka
1 msk ketchup
1 msk amerikansk, gul senap
0,25 tsk vitlökspulver
0,25 tsk paprikapulver
En nypa cayennepeppar

Använd gärna en mixer, eller hacka gurkan för hand om du vill ha lite hela gurkbitar i din dressing. Nästa gång ska jag testa Hamburgares andra dressingrecept, de verkar åxo va ena höjdare!

Sen gjorde jag hemmagjorda fries oxå! Skalade potatis och skar i grova stavar, förkokte dem i ca 5 minuter i saltat vatten. Lät dem rinna av och körde dem ganska så hårt på kanske 250 grader i 15 minuter, vakta dem! Mot slutet så pudra jag över lite paprikapulver, så de fick en rustik look!

Hem gjort is da shiiit!

 

7 kommentarer

  1. Pingback: Hamburgers & homemade dressing | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.