Doft och smak

Friterad getost med gran zirup

| 3 kommentarer

Oj sjukt god! Köpte en liten puck med getost från killarna på DUÅ i Umeå. Stans enda delikatessbutik och osten va grym!  Tack för tips! Bara att den va för liten! Den heter Crottin de Chavignol, kommer från Frankrike och ja jag ylar! Sjukt god! Kommer in och köper på mig några fler! Perfekt ost!

Skär osten i tre fina slantar och dubbelpanera den. Vänd först i vetemjöl, sen i äggvisp och sist i pankoströbröd. Fritera till perfektion! Kom ihåg locket till pannan om ni inte använder er av fritös. Skulle olyckan va framme, kväv elden med ett grytlock. Aldrig med vatten! Hör ni de!

Servera din friterade getostpuck med lite droppar av Gran Zirup. Ja ni läste rätt! Gran Zirup! Återkommer till Gran Zirupen i ett annat inlägg. Vet inte vad jag ska säga, bland de godaste jag ätit på länge. Getosten och Gran Zirupen gifte sig perfekt! Önskade jag kunnat fått äta minst 5 getostpuckar själv! Gran Zirup säljs av Eva och du når henne på Skogens Sköna Gröna. Bor du i Umeå så kan de va så att DUÅ nappar på produkten och köper in den! Alltid värt att gå in och höra med boysen där! Om inte köp en Crottin de Chavignol. Tänk att de finns folk som inte uppskattar getost!? Obegripligt. Gästerna ikväll, älska anrättningen lika mycket som jag!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.