Doft och smak

Sriracha flagor

| 2 kommentarer

Har totalt snöat in på Sriracha, en sorts Thailändsk chilisås som de är bra bett i!  Det är en stark chilisås, gjord på solmogna chilifrukter, vinäger, vitlök, socker och salt. Den är uppkallad efter kuststaden Si Racha, Thailand. Jag har tillochmed köpt en Sriracha kokbok! I Umeå finner ni chilisåsen hos DUÅ. Inte sett den någonannanstans! Läste på nätet, men jag minns inte vart! Om att man kunde torka Sriracha och få fina sjok/plattor eller Sriracha”läder”. Hur fränt som helst! Snackade med killarna på DUÅ sist om de och medans jag va där och babbla, så torkade de Sriracha i sin torkmojäng! De blev urläckert! Nedan ser ni flaken jag senare gjorde hemma.

Kom hem och strök ut Sriracha på min siliconmatta och satte igång ugnen på 75 grader stoppade en träsked i ugnsluckan, så den glänta lite. Torkade kanske såsen
i 2 timmar…se till att få ditt såslager så tunnt som möjligt dvs om du vill få de sprött. Tjockare lager tar längre tid och blir mer som ”läder”

Mitt liknar, ja man kan väl säga fiskmats flingor, så sprött & fint blev mitt, med textur från siliconmattan. De gillar jag! Jag e nöjd! Gjorde en omgång till som jag kunde skära i remsor. Så nu funderar jag bara på vad jag ska göra för läckra maträtter att strössla dessa hotta flingor över. Ni får väl se framöver! Har en hel del ideer!

2 kommentarer

  1. Pingback: Sriracha flagor | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.