Doft och smak

Min första wok i Murikkan

| 1 kommentar

Har införskaffat mig en gasoltub, Murikka & stativ till den! Kommer woka som en galning i sommar det känner jag på mig. Ska även baka på den hade jag tänkt, först ut blir Ghakkun då, ett Samiskt flatbröd. Men jag invigde min Murikka med att sno ihop en bläckfiskwok! Det är bara preppen som tar tid, annars är de ju fort gjort att stekbords woka! Nice!

Du behöver:

pak choi
purjolök
morötter
sugarsnaps
bambuskott
röd & grön paprika
rapsolja att steka i
bläckfisk
Ningtsus Sichuanolja
kokta nudlar
ostronsås

 

Börja med att strimla dina grönsaker, utom pak shoi & sugarsnaps. Tycker ni som jag? Att de färdiga wokmixarna ä som ett skämt! Varför ska de envisas med att ha med minimajs i varje påse! De gör att jag aldrig kommer handla dem! I loathe em!  Börja med att woka morötterna först för de tar längst tid! Sen körde jag bara på med paprikan och purjolöken. Tillsatte bambuskotten, pak choi, nudlar och en dutt av ostronsås. Lät de steka ihop en liten stund, föste de sedan åt sidan.

Dags för bläckfisken. Ta da!

 

Bläckfisken snittade jag för att få ett sjysst rutnät! Väldigt enkelt, men effektfullt! Du skär bara lite i bläckfisken, alltså inte igenom köttet, vänder på biten och skär åt andra hållet. Blir väldigt sjysst när bläckfisken krullar ihop sig! Tog 2 tsk av Ningtsus Sichuanolja och lät bara bläckfisken gå ned i Murikkan och vända, vi snackar om 30 sekunder till en minut. La sedan upp och käkade!

En kommentar

  1. Pingback: Min första wok i Murikkan

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.