Doft och smak

Bondsallad

| 3 kommentarer

En härlig sommarsallad fylld med trevligheter , avacados, räkor, rödlök, sallad mm. Vad kan gå fel!? Sen så är dressingen inte att leka med, den är tokigt god! Spelar ingen roll om du dubblar när du gör dressingen. Den tar alltid slut, lika gäller för de gyllenstekta krutongerna. Ja de här är en sallad, när den är som bäst!

Du behöver:

Sallad, jag brukar använda tre olika salladssorter
2 tomater
1 gurka
2 avacado
1 röd lök
1 förp, räkor eller så mycket du vill ha…

Dressing:

1 dl majonäs
saft från citron!!! Smaka dig fram kan lätt bli för surt.
1 vitlöksklyfta
1 dl riven ost, ta gärna en ost med karaktär
salt
svartpeppar

Servera med brödkrutonger stekta i olivolja och salt, blanda in dem i salladen just innan servering eller slå upp dem i skål, lika gäller för dressingen. Man kan enl receptet dra ned dressingen och blanda in även den i salladen…men med risk för att salladen nickar ihop och ser tråkig ut om salladen inte äts på en gång. Så jag brukar ha den brevid i en skål, så får varje gäst klicka på som de själva vill.

 

Satt ute och åt! Skönt, sommarn verkar va på väg. Som jag längtat!

3 kommentarer

  1. Pingback: Bondsallad | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.