Doft och smak

Show-Me BBQ Sauce

| 2 kommentarer

Äntligen! Alla snackar om den och nu fick jag smaka den! Bbq såsen alla talar sig varma om, Show-Me Bar-B-Q Sauce. Jag förstår varför nu! Skön flaska, de har verkligen inte lagt något på design, eller så har de ansträngt sig för att va lo-fi. Fast något säger mig att de inte har de gjort de heller. Bland de fulaste jag sett i flask-etikettsväg på länge. Men innehållet! De är där de lagt krutet! Farbrorn som kokar ihop denna sås is still going strong! 1975 började han koka sin bbqsås. Så han kan sin grejer! Köpte denna flaska från Extremefood Tänkte de på Extremefood -forumet på Facebook skojsa med mig…när de sa de va mild och trevlig! Så jag beställde en flaska och nu ångrar jag mig!

Skulle beställt fler…de kom ingen käftsmäll! Söt och rökig! Men den här kommer knappast räcka hela sommarn ju! Igår grillade jag en fläskfile & sista kvarten penslade jag Show-Me runt om filèn. Den fick väldans fin färg och trevlig smak! Men man ska passa, som alltid när man penslar på söta såser. Så de inte bränner och blir svart. Mitt kött blev toppen, för jag daltade med det! Den här såsen är för dig som gillar rökiga söta bbqsåser! Lagomt av allt i den tycker jag, bra avvägd. Gillar du Stubbs eller Rufus Teagues bbqsåser, då kommer du även gilla denna bbqsås!

Såsen kokas av en rätt gammal farbror, 90 år och packas i hans källare!? Kan de verkligen stämma!? Bara skummat igenom artikeln om honom från tidningen Colombian Missourian. Han säger att allt i såsen är av naturliga råvaror. Show-Me innehåller bla Heinz tomatketchup och worcestershiresås, liquid smoke och andra ingredienser såsom kryddor. Harrys sås har ett phvärde på 3 och i det ph:t kan inga bakterier växa säger han. Så du behöver inte ha den i ditt kylskåp. Flertalet jättar har försökt köpa upp Harrys produkt, men han säljer inte! Han vill att sin firma ska förbli liten och lokal. Han tillägger även att han aldrig haft något klagomål. Harry skeppar sin sås över hela världen!  Å du köper din hos Extremefood!

Harry Berrier in action! Bild lånad från Colombian Missourian

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.