Doft och smak

Herbarias Capriccio

| 3 kommentarer

Kryddshoppingtips! Den här gången testar jag Herbarias pepparblandning Capriccio. De är en pepparbladning med hela 6 olika pepparsorter från urskogen! Den innhåller hela pepparsorter från Långpeppar, Tellicherry urskogspeppar, Cubebepeppar, vit urskogspeppar, grön urskogspeppar & kryddpeppar. Jag kunde säkert rabbla upp en massa att tex Långpepparn Piper longum va de första pepparna som kom till Sverige från Asien men blev mindre poppis och ersattes av vanlig svartpeppar. En doldis som är på väg tillbaks. Jag bestämmer mig jag rabblar inge mer kryddhistoria. Risken är ju då att ni slutar läsa!

En skön pepparblandning som du stöter i mortel eller slår över i en bra pepparkvarn och maler den. Jag kryddade min renfile härmomdagen och de blev kanonbra!  Inge mer kryddor förutom lite salt använde jag!

Kryddorna kommer från kontrollerade odlingar och vi snackar alltid ekologiskt! Använd den där du använder peppar! Men ta i dem på slutet av stekningen så du inte bränner sönder kryddorna! Luktade just en extra gång över öppen burk och fan va trevligt de doftar! Inköpt hos Ninasmat

3 kommentarer

  1. Pingback: Recension av Capriccio pepparblandning

  2. Pingback: Öppen lasagne | Doft och smak

  3. Pingback: Recension av Capriccio, ekologisk pepparblandning

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.