Doft och smak

Pikant rabarbersaft

| Inga kommentarer

Rabarber är ju som jordgubbar, Svensk sommar för mig. Somrigare än så kan de nästan inte bli. Ja kanske smulpaj och blåbärskaka! De här är en lite kryddigare saft än den jag publicerade ifjol, den passar utmärkt till mat. Denna saft är mer en lite kryddig törstsläckare och kan tänka mig att man lätt kan skaka ihop en sjysst drink på den. Safta på nu!

För 6 liter saft

4 liter vatten
2 hela kanelstänger
1 bit färsk skalad ingefära eller 1 tsk finmalen ingefära
4 liter rabarber i små bitar
4 dl strösocker (340 gram)Tillagning:

Häll vattnet i en kastrull.Tillsätt kanel och ingefära Låt blandningen koka upp. Tillsätt rabarbern och låt de koka upp på nytt. Sjud 15 minuter på svag värme. Sila saften och vispa i sockret. Kyl saften & servera den gärna med is och halvtinade jordgubbar i glasen.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.