Sommaren lider tyvärr mot sitt slut men än går de att skörda & göra egen rabarberdryck än ! Otroligt god och svalkande på sommaren, servera den som den är eller späd den
med vatten, fyll gärna på med is. Funkar utmärkt som måltidsdryck eller varför inte som en bas till en drink!
De du behöver:
1,5 kg rabarber
2 citroner
2 dl socker
1,7 liter vanligt vatten
Skiva rabarbern, mät upp vatten och koka upp det, lägg i rabarbern och låt koka i 10 minuter. Skumma av på toppen om det behövs! Drag av plattan och slå allt genom en silduk, använd gärna en ”Jonas” med benstativ, men funkar även med en ren handduk i ett durkslag. Låt rinna, droppa av sig självt! Annars blir drycken grumlig. Vispa i sockret & pressa saften från citronerna ned i rabarberdrickan eller skiva citronerna i skívor och lägg ned och låt dem dra tills att saften är kall. Förvara i kylen, i tillbringare eller i flaskor. Drycken håller i några dagar. Den brukar inte bli långvarig hemma hos mig.
Nästa sommar kommer jag med ett annat recept på rabarberdricka. Som är lite annorlunda, med både smak av kanel & ingefära! Mycket god, men passar ej som dryck till mat.
Pingback: Pikant rabarbersaft | Doft och smak