Doft och smak

Monica Ahlbergs Tv4 morgonsalsa

| Inga kommentarer

Har faktiskt alltid köpt min salsa på affärn,  färdig på burk från Santa Maria eller Eldorado. Av ren lathet skall tilläggas! Men nu tappar de mig som kund på salsa fronten. Hur gott som helst att göra egen och inte de minsta krångligt heller om man följer trevliga Monica Ahlbergs recept. Hon svängde ihop den en morgon på TV4! Tänkte den ska jag pröva och göra. Lova att ni gör er egen salsa i sommar, den är perfekt som dip till nachochips, till er tacofest eller till en härligt grillad köttbit! Den är urgod! Älskar limesmaken på den och den lilla hetta från chilin som kommer ibland.  Tror den blir ännu bättre om den får vila ett dygn i kylen över natten. Men jag hade inte tid med de! Tack Monica för ett toppen recept!


Oemotståndligt god salsa! 

Här kommer Monicas recept!

1 st röd eller grön chilifrukt, tex spansk peppar
1 st röd lök
1 st vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater, 400 g
1 st lime, saften
1 tsk strösocker
Flingsalt
Svartpeppar, nymalen

1. Börja med salsan. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
2. Skala och finhacka rödlök.
3. Blanda samman med de krossade tomaterna.
4. Smaka av med pressad vitlök, limesaft, socker, salt och peppar.
5. Skala och skiva lökarna. Jag hackade mina!

Man kan nog låta de krossade tomaterna rinna av lite granna, min salsa blev ganska tunn, såklart smaksak. Använde mig av finkrossade tomater.

Fullt sjå att inte äta upp den som den är med lite chips rakt av. Är de ens lönt att äta middag ikväll? Klockan är lite över klockan 19:00 funderar mer på en iskall cider, lite salsa och några chips till. Är ju ledig och de är ju äntligen sommar!

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.