Doft och smak

Öppen lasagne

| 2 kommentarer

Öppen lasagne, det lät och såg snyggt ut när jag planerade det i min hjärna. Blev inte riktigt som jag tänk mig på bild! Men såsen jag koka ihop…den kunde man lätt ha dödat för! Okej då, nu överdrev jag ju men den blev mycket god!

 

Receptet:

2 stora pastaplattor, räckte gott och väl! Lyxpasta!!! från Duå
några handskalade räkor från frysen
1 havskräfta
1/2 st röd chili som du finhackar
1 st vitlöksklyfta
1 st schalottenlök, finhackad
1 msk olivolja
1 dl grädde, jag körde med Creme Gastronomique de Bresse (Fransk grädde på 1 liters hink) Du hittar den på Duå! Löjligt god!
1 dl vitt vin, torrt
salt
nymald Capriccio från Herbaria som du hittar hos Ninas mat och här kan du läsa vad jag tycker om den pepparblandningen!

Persilja att garnera med

Koka pastan enligt förpackning. Finhacka chili, vitlök och schalottenlök,  fräs allt i ca 2 minuter. Mät upp grädde och vin och häll ner i stekpannan. Sänk värmen och låt såsen koka upp och reduceras. Rör om då och då. Du kan ev behöva späda med lite mjölk. Pudra/dofta över lite vetemjöl. Lägg i räkorna  i såsen och dra av värmen. Du ska ju snart lix äta! Smaka av såsen med salt och nymald Capriccioblandning som du mortlat. Häll av vattnet från pastan och låt pastan rinna av ordentligt!

 

Bottna tallriken med en pastarektangel, skopa sedan på såsen och lägg sedan på en pastaplatta som tak. Pynta med lite hackad persilja! Servera genast! Gärna med några skivor nybakat bröd till.

2 kommentarer

  1. Pingback: Öppen lasagne | Doft och smak

  2. Pingback: Per Morberg Collection – Det vita vinet! | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.