Doft och smak

Per Morberg Collection – Det vita vinet!

| Inga kommentarer

Ja jag är fasiken inte snabb! Haft de vita vinet från herr Morberg hemma länge nu, men inte kommit mig för att recensera det, eller ens testa det själv. Det har varit en tung vår & sommar för mig som är pollenallergiker & astmatiker. Känns bra att skylla på något. För jag har inte haft någon lust! Men idag lagade jag  till en pastarätt med Pers vita vin, varesig du gör Sauce Vierge eller dagens pastarätt så passar detta vita vin fint till båda mat rätterna tycker jag!

Jag kan egentligen inte något alls om viner. Så nu va de sagt! Jag kan bara säga om de är surt eller sött eller om de är lättdrucket. Kan väl ochså säga att jag gillar vita viner mer än röd tjut! Det här är ytterligare en flarra i serien från Per Morberg Collection, ett bordsvin säger han själv, men av bra sort! Kan bara hålla med. Kan lätt tänka mig att köpa fler flaskor av detta vita vin när mina har tagit slut! Det här är iallafall inget konstigt vin de här, det är lättdrucket och det är inte alls surt. De gillar jag! Pastarätter, skaldjur är sånt jag kommer att dricka det till…kanske serverar jag det när jag ska äta ostron framöver med goda vänner…sen är ju flaskan tjusig oxå!

 

Vinet kommer från Frankrike och på etiketten står det att läsa Viognier – 2011. Jag Googlar Viognier och får upp följande från Wikepedia som jag genast saxar!

Viognier är en grön vindruva av arten Vitis Vinifera som ger torra, lätta och kryddiga viner. Viognier är en druvsort med låg syra. Viognier var för inte så länge sedan en druvsort på väg att försvinna, och fanns enbart odlad på en mycket begränsad areal i Rhône. Används även som inblandningsdruva i vissa röda viner. Vin som är gjort på Viognier druvor ska man dricka  inom några år. Bara ett fåtal klarar lagring.”

Ni beställer det lättast via Morbergdrycker, de kommer i en låda om 6 flaskor & flaskorna kostar 99 kronor styck.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.