Doft och smak

Loaded potato skins o kryddsmör ala USA

| 3 kommentarer

Ikväll va de dags för den STORA köttabiten! Den ena av de 2 som jag fick när jag fyllde år i somras. En tungviktare till T-Bone steak från Hälsingestintan, vägde in på dryga 500 gram! Här snackar vi stor köttbit! Ho ho ho! Tillbehör till? Tankarna snurrade. Ville hålla de enkelt! Körde bara salt & svartpeppar som kryddning till köttet.

 

Men va skulle jag har för tillbehör? En sallad hade vart fint, men hade inte någe bra grönt hemma. Cruisade runt på nätet och fann laddade bakpotatisar med bacon och grejjer!

 

Loaded potato skins

Bakpotatis som nästan får gå klar, jag brukar använda min micro, snabbt och enkelt! Pricka potatisen och sen kör du ca 7 minuter och efter de vänder du potatisen och kör 7 minuter till. Låt svalna så du kan hantera potatisen, dela itu på längden. Gröp ur men lämna kvar potatis så den inte säckar ihop. Pensla över lite olivolja och baka potatisen 10 minuter till för att torka den lite extra. Medans rör du ihop den urgröpta potatisen, bacon som du tidigare stekt och nu hackat fint, vårlök som du skivat, riven cheddar eller annan god ost och lite mjölk, ta ut din varma potatis och fyll med blandningen å vid servering så klickar du i lite creme fraiche ovanpå och sen serverar du på en gång!

Kryddsmör ala USA

Rejäl klutt med smör
salt
svartpeppar
fin fin hackad paprika
en rejäl dash med Tabasco
Rör smöret smidigt, addera alla ingredienserna och lägg upp dem på bakplåtspapper, tvinna sedan som en smällkaramell. Stoppa in i frysen.

Liten sallad blev finskuren paprika, tomat tärningar och gurka slungade runt rörda i hackad slätbladig persilja, lite olivolja salt och svartpeppar


Kryddsmöret till köttet blev kanon! Lagomt starkt. Men jisses! De laddade potatis skinnen! Ha ha ha de va sjukt mäktiga! Kommer inte servera T-bone steak till dem next time jag gör dem. Otroligt goda men mäktiga nånting!

3 kommentarer

  1. Pingback: Loaded potato skins o kryddsmör ala USA

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.