Doft och smak

LoRo – en snabblunch som varade i 4 timmar!

| 12 kommentarer

Min kompis Mattias ville bjuda på lunch på ett bra ställe, han hade kollat upp stället i Guide Michelin. De skulle ha lunchservering och bra sådan! Kvällen innan så hade Mattias bjudit på resturang vid Isola och den va inte skoj! Ett botten napp så denna lunch skulle uppväga och va min 40 års present!  Så vi åkte ut från Bergamot till en mindre ort som heter Trescore Balneario och ligger i Bergamots utkanter, lite off beaten track! Vi lyckades tillslut hitta rätt. Men stället hade stängt! Men de satt personer där inne och åt. Så Lars stega fram och ringde på ringklockan och frågade om lunchserveringen. Vi fick svaret att de inte hade de denna dag eftersom det va Lördag, men vi kunde få komma in och äta från deras ala carte meny om vi kunde tänka oss det. Å de kunde vi!

Ägarn och kocken till LoRo blev väldigt intresserad av oss, vart vi kom ifrån och hur vi hittat till dem. Och om vi var kockar. Jag sa att vi va food nerds samt att jag driver en matblogg. Men de som smällde högst va att vi va från Sverige och letat upp just dem!

Lunchen började med champagne! Bara en sån grej! Så här tyckte ägarn att en snabblunch kunde de ut!

Det här käkade vi:

På bordet fanns nybakt bröd i flera versioner, ett som jag ska försöka härma. Ett potatisbröd fyllt med panchetta, otroligt gott å format som små champagnekorkar! Ur läckra!

Vi fick börja med en liten skål fylld med pure på en grönböna (kanske bondböna) med små småtomatkuber i och ett litet tunt parmesankex . Liten ”friterad” mussla och en överbakad sak som jag inte minns vad det var.

Sen kom det in en helt slät och superlen soppa på kikärtor med ringlad olivolja ovanpå. Efter det fick vi en skaldjursrisotto med baby night scallops & hummer. Så otroligt god, perfekt sälta, alla smaker va perfekta och risotto riset va helt perfa!

Oj va e detta, vilken lunch! Mer en avsmakningsmeny än lunch började vi förstå. De pumpade fram små rätter som vi gladeligen åt av. Aldrig, ja jag säger jag har aldrig ätit så gott förut i hela mitt liv!  Mitt första besök på en 1 stjärning krog och de gjordes i tshirt och funktionsväst ha ha ha!

Sedan kom det in en pumpafylld ravioli med hyvlad svart tryffel från Bergamot. Aldrig ätit tryffel förut och hur gott va inte tryffel! Whaow! Sinnessjukt gott! Sedan serverades foi gras med stekt ananas, scampi, stekt brioche, äppelsås och en rödvinssås. Första och inte sista gången jag ätit foi gras, fantastiska smaker tillsammans! Hur ofta käkar ni foigra till lunch så säg!

Sedan fick vi välja helt fritt bland husets ostar vad sägs om en 60 månaders lagrad Grand Padano! Valde även kittost, någon getost från Bergamot och en bit Darbyost med korinter utanpå. Till ostarna serverades rödlöksmarmelad och slät grön tomatmarmelad och säkerligen traktens honung samt några droppar av en exclusiv balsamvinäger. Oj perfekt temp på ostarna för att inte säga perfekt mognad. De här va något de oxå va jäkligt bra på! Rejält häftig ostdisk.

Efter osten fick vi espresso och vi fick alla 3 olika efterätter (en var) Jag fick en special utan nötter. De va en kupol med tvåfärgad bitter chokladmousse och inuti en ljusare mousse, ett perfekt format ägg, fast i form av sorbet. Sedan fanns de även marshmallow klubbor och smaska på. Lars och Mattias fick även macroner och praliner, men de fick jag inte äta pga att de va nötter i.

Vad ska man man säga! Vilken toppenlunch! Jag hyllar LoRo! Vilken service, galet bra! Vilka trevliga ägare. Kul för en nörd som jag och få fråga om allt, behövde inte fråga så mycket. Både sommeliern och kocken berättade vad allt va för oss. Sedan bytte vi även visitkort, han ”sprang” genast iväg och googla in sig på min hemsida via sin mobiltelefon. De va kul!

Sen fick vi även en rundtur och fick bla spana in the cigar room! Mäktigt! Fantastisk doft från äkta Cohiba. Synd jag inte kan puffa cigarr, kunde jag, så skulle jag lätt röka cigarr! De hade haft igång resturangen i 10 år och de hade även ett rum för slutna sällskap, ett rum som kunde inhysa 40 personer tex vid bröllop. Cigar rummet och en sjysst dinerdel som va rejält stor samt fine dining delen vi satt i!

Skulle ha fotograferat mera, frågade ju om de va okej, å de va de! Men kom mig ändå inte för! Nästa gång då fotograferar jag mera! De här killarna strävar säkert mot en andra stjärna och jag tror att de kan få de! Jag hoppas iallafall det!  I´ll be back! Å tack Mattias Tell för en fantastisk 40 års present!

 

12 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.