Doft och smak

Min hommage till kocken på Al Rocol

| 3 kommentarer

Inspirerad av min Italien resa, så tänkte jag köra en hommage till kocken på Al Rocol. Vinprovningen och middagen där i Lombardiet gick inte av för hackor. Så jag tänkte, jag måste försöka mig på att härma lite. Vi frågade såklart om såsen, en toppensås till kycklingen! Rejält syrlig sås! Mycket god! Nästa gång jag åker till Lombardiet så ska jag va med en förmiddag och laga käk med kocken! Man kunde gå matlagningskurs på gården och sen på kvällen käka man de man gjort! Men vi hade lite kort om tid på gården.

Al Rocols gröna sås

Fick inga mått, så ni får inga heller! Kör på känn! Men de här ingredienserna va iallafall med i såsen!

vinäger
olivolja
slätbladig persilja eller spenat!?
salt
svartpeppar
rivet bröd

Kör allt i mixerkanna och späd på med mer olivolja eller vinäger, smaka av och den ska ha ett rejält bett av vinägern!

På gården serverade de sin kyckling grillad. Jag körde på kycklingklubbor, funkade bara bra och snyggt blev de ju oxå, till serverade jag hemmasnickrade pommes frites, de körde med stekt potatis. Sedan la jag till sjyssta tomater för att få in någon mer färg på min tallrik.

Inlagda tomater

åtminståne 2 askar med körsbärstomater
2 dl vitvinsvinäger
timjan
6 dl vatten
4 dl socker
2 lagerblad

Koka ihop vinägern, vattnet, sockret och lagerbladet.  Varva tomater och timjan i rengjorda glasburkar, slå över din heta lag. Dra på lock och låt svalna. Ställ i kylen och låt dem helst stå över natten, gärna flera dygn. Gott till de mesta!

3 kommentarer

  1. Pingback: Min hommage till kocken på Al Rocol

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.