Doft och smak

Nespresso Variation 2012

| 4 kommentarer

Varje år släpper Nespresso tre stycken pods som bara finns under en kortare period, lagom till jul. Förra året hann jag inte ens med att beställa förräns de va slutsålda! I år hann jag med!

Årets smaker är:

Noix de Coco

Noisette

Noix de Macadamia

Översatt blir de kokos, hasselnöt och macadamianöt. Osis för mig iår att de innehåller nötter men nu är jag vild och crazy! Jag testar en liten kopp hasselnöt och en liten kopp macadamianöt. De får bära eller brista. Har både kortison och spruta att ta till om de skulle behövas!

Noix de Coco: oj de luktar verkligen kokos. Jättefin doft men smaken av kokosen är lite för svag, den hade jag gärna velat ha lite starkare.

Noisette brygde lillkoppen och gick förbi där den stod på bordet medans jag riggade för fotograferingen och de luktar verkligen hasselnöt, tycker dock inte den va någe särskild i smaken. Vet inte men lite besk eftersmak.

Sist testade jag Noix de Macadamia: extraherade macadamia kaffet ner i min lilla espressokopp och lät de stå en liten stund. Den här podden tror jag va bäst. Lent kaffe fin rund smak.

Kul med nya sorter kring jul. För några år sedan hade de smak av vanilj, pepparkaka och kastanj. Där kastanj va min favorit. Ruskigt god va den. Önskar de kunde producera den igen!

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.