Doft och smak

Min skaldjursplateau

| 3 kommentarer

Jag försöker mig på och servera en lyxig skaldjurs plateau ikväll. Min består av ostron med tillbehör som citron och en vinegrett, ja jag är en sk ostronrookie (men de ska de bli ändring på), räkor, havkräftor, snowcrabklor, och en god saffransdip och toasts. Dryck till blir kyld cava (den skriver jag om imorgon) och alkoholfritt får bli äppelmust och en finare öl framtagen av Adrian Ferran på El Bulli.Oj de krävs lite skill att öppna ostron! De va inte de lättaste! Bänd upp dem sa beskrivningen!  Blötte en handduk och höll fast dem ordentligt och stack sedan in ostronkniven och vicka och bände och hade mig! Jag har typ massakrerat dem! Ja ja övningen ger visst färdighet. Nu är de iaf öppnade. Luktar verkligen hav. Längtar tills jag ska slurpa i mig dem!

Min vinegrett till ostronen

1 hackad bananschalottenlök
1 dl rödvinsvinäger
gnutta socker

Hacka löken mycket fint, slå i skål, slå i vinägern och smaka av med lite socker.

Räkor skalas alltsom under kvällen när vi sätter oss ned och käkar och snowcrabsen de ser lätta ut att plocka på kött! Havskräftor, inga konstigheter där heller. Ugnsrostat toasts serveras oxå till. Är de fest så är det! Å de här med is på bild, faskiken vad svårt att hinna lägga upp och göra snyggt! Så jag är inte helt nöjd med bilderna ikväll. Men huvudsaken va att allt va uppskattat och att de va god dryck till!

Å nu ser jag en sak till jag glömde servera, min aioli! Nu rostas de skal och sen ska de kokas räkfond. Receptet på den vackra brandgula såsen & liten presentation av cavan kommeren annan dag, kanske imorgon!

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.