Doft och smak

Croc-Pot lamm

| Inga kommentarer

Hemma och fortfarande sjuk. Marinerade en lammstek iförrgår. Va tvungen att hitta på något med den. Har ingen ork att verkligen stå i köket. Å hör och häpna ingen lust! Men så kom jag och tänka på min Croc-Pot. Min slowcooker ska få jobba.

Tog min marinerade lammstek och gav den lite färg runt om, la sedan ned den på en bädd av skalade morötter, lök som jag hade delat i 4 bitar, kanske en 3 -4 små lökar. Lite tomatpure, kalvfond, färsk timjan och lite vatten. Satte en termometer i steken och la sedan på locket. Vred croc-potten på 4 timmar på effekt low. Gu så skönt, där sköter den sig helt själv! Termometern ställde jag på 58°

 

Efter 4 timmar på low va steken klar, så den lyfte jag upp. Morötterna va fortfarande krispiga…ja inte helt kokta så de fick en timme till. Serverade sedan migsjälv lite kött, lite potatis och en kass rödvinsås! Jag skyller på att jag är sjuk ha ha ha!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.