Doft och smak

Donuts

| 1 kommentar

Åh donuts! De flesta tänker säkert på Homer när man säger donuts. Själv tänker jag på Madrid, år 1999! Satan va jag tryckte donuts från Dunkin Donuts. De hade en massa olika smaker, å flera med olika glasyrer. De är första gången jag gör donuts hemma. Så de blev inte glaserade denna gång. Köpte på mig en fräck pryl. Ja jag gillar köksprylar, hade tänkt testa att använda den som såsdosör. Vem vill inte kunna lägga upp och dessutom dosera exakt lika mycket sås på alla tallrikar. Skulle även vilja äga en salamander!

 

Donuts

250 gram vetemjöl
2 tsk bakpulver
95 gram socker
1 tsk salt
1/2 tsk kanel
1/2 tsk nejlika
1/4 tsk muskot
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 msk smör
lite dryg 2 dl mjölk

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop äggen med vaniljsockret, det rumsvarma smöret och mjölken. Sikta i de torra ingredienserna. Vispa sedan tills du har en smet som är slät. Här hällde jag upp min smet i min doserare. Riktigt händig liten maskin! Inköpt hos Husmodern. Vissa av mina donuts blev inte så söta men vissa blev riktigt bra! De är bra om ni kan va två när ni ska göra munkar/donuts. Körde oljan i kastrull men skulle egentligen kört dem i fritösen och bara gjort en och en! Tänk på att olja blir jättehett och att olyckan kan va framme, se till att ha grytlock till hands att kväva elden med om olyckan skulle va framme!

 

Kommer nog tweaka detta recept lite granna och göra smeten lite mer lös, men bara lite mer lös. Samt krydda upp den lite mer å nästa gång rulla jag de friterade donutsen  i kanelsocker.

 

En kommentar

  1. Pingback: Saffrans donuts | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.