Doft och smak

Det anlände ett rör

| 5 kommentarer

Iförrgår ringde de på dörrn på kvällen. Det va brevbärarn som kom med ett paket. Konstigt, jag hade inte beställt något? Postkillen överlämnade ett tungt rör till mig och drog. Tog med mig paketet in till vardagsrummet och packade upp det.


Röret innehöll:

2 paket gourmetmajs
1 paket ärtor
och ett paket med krossade tomater

och en brun lite papperspåse, affisch och ett recept!

 

Röret kom från företaget GoGreen, ett företag som vill att vi ska äta grönare! GoGreen vill att vi ska ta farväl av bla burkmajsen och välja deras grönsaker som är förpackade i en miljö och hälsovänlig pappersförpackning, helt fri från Bisfenol (Bisfenol A är ett hormonstörande ämne som har återfunnits i konservburkar) Pappersförpackningen återvinner vi och den sorterar vi i hushållen som kartong, dessutom är förpackningen återförslutbar om man inte vill använda allt samma dag. Japp. Jag testa och de funka bra!  I dag finns gourmetmajs, champinjoner, krossade tomater ute i butik och de kostar mellan 13,90 -15,50 /fpk

 

Brun liten papperspåse! Vad kan de va i den? Öppnade påsen och hittade en gul lök, buljongtärning och en glasburk med lite vin i, även en liten påse med mjöl och en liten bit västerbottensost . Ingredienser till en soppa, för de följde ju även med ett recept signerat kocken Johan Jureskog (AG och Rolfs Kök)

Kul!

Krämig majsoppa med västerbottensost och tryffel

till 2 personer
1/2 gul lök
1/2 vitlöksklyfta, fint hackad
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 fpk gogreen ekologisk gourmetmajs
2 dl kycklingfond
1 dl vitt vin
1 dl grädde
50 gram västerbottensost, grovt riven
salt och nymalen svartpeppar
tryffelolja

Till servering

0,5 dl rostad majs, hetta upp matolja ordetligt, Häll i den väl avrunna majsen just innan oljan börjar ryka. Rosta lätt, så den får lite färg.
1 msk finskuren gräslöklök
2 msk creme fraiche
Grovt riven vintertryffel, om man har råd!

Så här gör du soppan:

Stek och vitlök i smöret i några minuter utan att de tar färg. Häll i majsen och blanda runt, låt värmas en stund. Strö sedan över mjölet och häll i buljongen och de vita vinet. Låt koka 10 minuter. Häll sedan i grädden och låt koka upp. Mixa blandningen i en mixer eller med mixerstav och tillsätt sedan den grovt rivna västerbottensosten. Smaka av med en knivsudd tryffelolja (överdosera inte!) salt och svartpeppar. Servera med garnityren på toppen av soppan.

Servera gärna bröd till soppan och nästa gång gör jag dubbla portioner av den. En mycket trevlig soppa, mild och krämig, inte för mycket av något. Skönt med en lätt middag. Lätt och göra och man känner sig inte däst efter man käkat! Perfa säger jag!

5 kommentarer

  1. Pingback: GoGreen majsutlottning | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.