Doft och smak

Honungs och Teriyaki marinerad lax

| Inga kommentarer

Asiatisk kost känns nyttig. Å ganska snäll mot magen. Jag behöver snäll mat nu! Min mage har total pajjat efter jag under en månads tid testat en ny medicin mot min svårbehandlade astma. Nog om de! Hittade detta recept på nätet och de kommer från Steamy Kitchen’s Healthy Asian Favorites. Men hittade receptet här. Både kändes nyttigt och såg gott ut!

Ingredienser du behöver för marinaden är:

3 msk soja
3 msk mirin
3 msk sake
2 msk honung, gärna flytande

Rör ihop alla ingredienser och häll över i en påse, lägg i laxen och låt marinera iallt från 1 timme upp till 8 timmar. Se till att laxen verkligen ”dränks”, jag la min påse i en skål. Vill inte ha en olycka med kladd i kylskåpet!

Efter det att laxen marinerat klart. Ta ur den ur påsen och marinaden, spar marinaden och hetta upp en stekpanna med 2 msk rapsolja, stek din lax ca 2 minuter per sida. Dra ned värmen rejält och häll över marinaden du sparade. Täck med lock och låt småkoka i ca 4 minuter.

Servera med ris, lite sås och något grönt. Jag hade tyvärr inte så mycket grönt hemma så de fick bli lite köpta wokgrönsaker till dock en mix som inte innehåller de där små minimajsen! De skulle förbjudas tycker jag!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.