Doft och smak

Inlagd på sjukhuset men nu utskriven!

| 10 kommentarer

Sådär!

Nu ska jag berätta varför de varit stiltje på bloggen. För alla som inte följer mig på Twitter & Facebook å Instagram!? Jo jag har legat inlagd på sjukhuset…igen!

Denna gång blev de i 10 dagar. Dels knäckte influensan mig. Sen hade jag lyckats tömma kroppen på dess egna kortison, mer eller mindre. Dragit i mig så mycket luft så jag hade lyckats göra blodet surt. CO förgiftat mig själv. Så de blev syrgas i dagarna 5! De fick även tillföra Solecortef (kortison via dropp) och jag jag har även druckit upplösta kortisonpiller och sen hör de ju så till att jag har nonchalerat min typ 2 diabetes alldeles för länge. Jag va riktigt risig! Tur jag åkte in då jag åkte in! Annars hade kanske de här blogginlägget inte skrivits! Tack för alla glada tillrop på Facebook, Twitter och Instagram. Att ni saknat mig! Tack!  Ha ha ha jag har alltid velat säga det här IM BACK!

 

Ja jag kan inte skylla på någon angående min diabetes! Jag har druckit läsk och ätit godis och fikat som alla andra ni dödliga! Vägrat inse att jag faktiskt har diabets typ 2, haft skygglapparna på! Så nu hade jag så kassa värden så jag måste börja med insulinsprutor
4 ggr/dag. Superb personal på både akutmottagningen och på lungkliniken å diabetesenheten. Ni är bäst!

Ja jag är fortfarande matgalen & nyfiken. Kommer lägga krut på att testa light produkter (hatar ordet light) Nya hälsokostprodukter som jag finner intressanta, maila tillverkare & stora livsmedelsjättar. Jag har redan varit i kontakt med en glasstillverkare (Triumf glass) medans jag har varit inlagd. Fick svaret att de skulle titta över det, för de hade ingen lightglass i sitt sortiment. Sånt gillar man! Inte ens GB har en glasspinne i sitt sommarstall vad jag kan se, som är sockerfri! Men de har iaf en gräddglass light som med bär till ä helt okej!

Varit i kontakt med Haugen-gruppen, de är återförsäljare för bla Ryvita i Sverige. Å bett dem ta in Minis! I England så har de en massa trevliga Ryvita hårdbröd bla kryddade med chili, sourcream, och de jag efterlyser mest är deras sk Minis! Ryvita i små chipsliknande kex som är kryddade med bla sweet chili, salt & vineager, creme cheese and chives.

De finns även Ryvita bröd kryddade med chili eller en annan som är smaksatt med svartpeppar! Så himla nice! Hoppas de lyssnar och tar in dessa i de Svenska sortimentet. Jag tänker att Minis skulle kunna fungera som chips! Tror de skulle sälja bra! Personen som emottog mitt mail har sänt de vidare till de inköpsansvariga, så nu är de bara att hoppas!

 

 

 

 
För nu är de läge att tänka om lite för mig! Å inte bara lite heller. De här kommer bli jobbigt! Men! De måste gå! Tips mottages gärna!

Har testat lite godis med blandade känslor! Hittat en saltlakrits från Finland som inte alls va dum! Ätit winegums som smaka inget och konsistensen va som att tugga på gummi. Men har nu hittat en godisleverantör vars sockerfria godis smaka kanon! Kommer såklart äta mindre av sånt eftersom de kostar en hel del mer än vanligt godis samt att de är sötat med Maltitol som i sin tur vid överdosering kan ge en risig kista…prutt prutt! Men de är det värt! Ja jag har en grym sweet tooth! Något dietister inte tycks förstå! Att man kan va sugen på både godis & läsk! Godis går inte att ersätta med keso & morötter! Im sorry!

Kommer framöver testa att baka sötebröd, men söta kakorna med Stevia istället. Nu bakar jag ju inte så ofta söta kakor, och jag ska heller inte äta så mycket vetemjöls produkter, då de höjer blodsockret. Men vill kunna baka matbröd! Vad bakar ni diabetiker på?  Bakade hälsobröd, receptet kommer senare. Å de va inte gott! Så jag kommer försöka äta mer nyttigt & varierat.  Ska lägga på mer av grönsaker och bönor på tallriken, oooh va bra tänker alla veganer & vegfolk som läser det här! Sakta i backarna! Jag kommer inte bli grön! Kommer anamma GI/LCHF & sunt förnuft! De kommer bli lite mer tanke runt min tallrik (självklart kommer jag nog fuska ibland, det måste jag få göra) Men tänk linser, mathavre, olika sallader med olika strössel, men hälsofreak! Skulle inte tro de! Bacon here I fucking come!

10 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.