Doft och smak

Söndagsgrova men bytte snabbt namn på de till Söndags jävla äckel bröd!

| 4 kommentarer

Först döpte jag brödet till Söndagsgrova, men nu efter smakat de så byter jag snabbt namn på brödet till Söndags jävla äckel bröd! Jag har bakat mycket matbröd så jag vet en hel del om textur och smak på bröd, om jäsning och gräddning! Mest bakat på rågsikt och vetemjöl förut. Tänkte nu bakar jag på grövre mjöl och får ett nyttigare bröd.  Men de här måste lätt va de äckligaste brödet som jag har bakat & smakat. Lika tungt som gräddad betong! Vem fan ha hittat på receptet och vem är så dum och bakar efter det! Jo jag Matias! De är då till att va lurlättad!  Tänkte nyttobröd…de blir bra. Men hej vad jag bedrog mig. Jag utfärdar varningstriangel för detta bröd!

 

 

Om du ändå vill testa och baka detta hemska bröd behövs följande:

 

5 dl mjölk

50 gram jäst

250 gram kvarg, lätt

2 msk smör & rapsolja

2 tsk salt

1 msk honung

3 dl boveteflingor

6 dl grovt rågmjöl

8 dl bovetemjöl

1 st uppvispat ägg

 

Så här gör du:

 

Värm mjölken till max 37 grader. Smula ned jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om.

Tillsätt kvarg, smör/rapsoljan, salt, honung, 2 dl boveteflingor! Rågmjöl och de mesta av bovetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg (betong) Låt sen jäsa i 30 minuter under bakduk. Ta upp degen och forma till 2 limpor. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Nu är de läge att knäppa på ugnen. 225 grader.

Pensla limporna med uppvispat ägg och strö över 1 dl boveteflingor. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt bröden svalna.

 

Ja precis så gjorde jag. Smakade brödet till em fikat! Smakade inget, kompakt som fan! Smaka skit! Åkte rakt ned i matåtervinningen! Grova frukostlimpor heter receptet och är plockat från ARLA köket, där de fått 5 stjärnor!!! Obegripligt för mig!

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.