Doft och smak

Texas Longhorn Charcoal Shiraz

| Inga kommentarer

Ändå sen i Augusti har jag haft denna flaska hemma och tanken va att den skulle sprättas då jag hade över gäster på grillat. Grillning blev såklart av, bara att de aldrig riktigt passande att knäcka den! Vet inte om de finns en term för viner som kallas grillvin!? Äsch jag kommer kalla de för de! Fuskar och lägger upp en sommarbild på  grillat för jag tror att just detta vin hade funkat bra till just grillat lamm eller till en hamburgare, eller en redig nötköttbit!

Grillad lammrostbiff med tillbehör

Druvorna till Texas Longhorn Charcoal Shiraz odlas i sydafrikanska Coastal Region och producenten till vinet är  Fine Cape Wine. Vinet har legat på små fat i 13 månader för att uppnå fin komplexitet och eleganta toner av fat.

Texas Longhorns vin

Vinet kom ut redan 2012, de är jag som inte är så snabb bara! Å vinet är framtaget för att passa just till grillat!

Systembolaget skriver: Mycket fruktig, rökig smak med rostad fatkaraktär, inslag av mörka bär, kaffe, peppar, vanilj och choklad.

Jag är för novis de ska erkännas!  Jag tar inte igen varken kaffe, peppar eller choklad. Kan bara säga att de smakar rödvin, helt klart mindre sött och fruktigt än The Wanted Zin som vi drack senare den kvällen.  Men helt klart funkade för mig, även som ovan rödvinspimplare så slank de rätt lätt ned. Allt om Mat tyckte  Rekommenderas och Dagens Nyheter kalla det för bästa köp då de kom 2012! Kan tänka mig att köpa Charcoal Shiraz igen, men tror ändå jag föll mer för The Wanted Zin.

Charcoal Shirazen har beställningsnummer 2074 på Systembolaget  kostar 89 kronor för en flaska och för en bib får du betala 259 kronor.

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.