Doft och smak

The Wanted Zin

| 2 kommentarer

Ä ju som sagt ingen hejare på att dricka rödtjut, men vill lära mig tycka rödvin är gott. Speciellt till en god köttbit kan de få va extra lyxigt med ett glas! Men jag tar det med sk  babysteps! De som känner mig vet ju att jag oftast kör på sprit om det är fest! Tänk Rysk vodka, men de passar dåligt till mat och det är ju inget man kan dricka ett par glas av heller! The Wanted Zin är ett röd vin som kommer ifrån distriktet Apulien i Italien. Det tillverkas av Orion Wines Vinet är gjort på Zinfandeldruvan  speciellt utvalda stockar, fatlagrad i ekfat.

Om Producenten

”Orion Wines är resultatet av tre vänners sammanstrålning: Paolo Leo vars moderna vineri sörjer för infrastruktur, logistik och lager; Luca Pomaro som med sina 20 år inom vinvärlden är en veteran med stor erfarenhet av olika länders marknadsföringsbehov och smakprofiler; samt Alessandro Michelon, en av Italiens mest innovativa och lovande vinmakare som hyser mycket goda kunskaper om de olika italienska regionerna och deras vin.
Tillsammans insåg de att de kan förse den internationella marknaden med intressanta, innovativa och välsmakande viner genom att kombinera tradition, innovation och framförallt den gemensamma, äkta passionen för vin!
Konceptet är enkelt, nämligen att producera de bästa och mest intressanta vinerna till ett vänligt pris. För att lyckas med detta har de full kontroll över alla steg i produktionen, från vingård till vinifiering, förpackning och marknadsföring. Orion Wines samarbetar med ett fåtal långkontrakterade odlare, för närvarande i fem olika områden i Italien”Fakta saxat från Vingruppen

The Wanted Zin
Så här skriver Systembolaget om Wanted Zin
Fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av björnbär, vanilj, russin och smörkola. Passar till nöt, lamm och som sällskapsdryck.

Så här tyckte vi som drack det:

Otroligt syltigt, mycket mycket fruktig smak!

Lång eftersmak

Gott och lättdrucket!

Passar nog utmärkt till lamm, vi körde de rent som prat & surr vin. Jag är ju ingen inbiten vindrickare, men detta vin fann jag otroligt lätt att tycka om. Inge surt alls, ingen skrynklig gom fick man när man drack det. Ja lite som att dricka stark saft! Kommer lätt köpa hem det igen, hört skvallrats att de ska va sjysst till typ tuffare käk som tex hamburgare…

Å vinet får du pröjsa 89 kronor för på Systembolaget, varunummer 74569  Väl spenderade pengar om du frågar mig!

2 kommentarer

  1. Pingback: Texas Longhorn Charcoal Shiraz | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.