Doft och smak

Black sticky asian seafood

| Inga kommentarer

Tror jag måste börja hård spara peninga! Vietnam, är kanske landet jag ska besöka!?! Just den här bläckfiskrätten kommer ur min skalle och jag antar att de blir en fusion mellan Kina /Vietnam/Holmsund, tror inte de använder just Schezuaneppar i Vietnam!?! Nåja…minns att jag brukade käka just bläckfiskwok när jag besökte Hultsfred då de begav sig!

Tina bläckfisk, rensa (ta bort skinn och glöm ej ”pennan” i tuben) skär sedan upp tuben & snitta bläckfiskköttet, bara just skåra ett rutmönster, de blir sjysst när du hastigt wokar det sen, bläckfiskköttet kommer att krulla ihop sig.


Ingredienser:

Rensa & skölj salladslök, hacka
Några blad pah shoi, grovt skurna
Strimla gul lök, bara några strimlor
Strimla lite paprika
1 halv tomat, skär bort kärnhuset, strimla grovt
lite wokgrönsaker, valde en påse som heter Vietnam, verkar va utan minimajs! Jippie!
1 tsk shezhuanpeppar, hacka sönder dem lite och fräs dem i den heta oljan från början
Lime
socker

Fräs grönsakerna i rapsolja hastigt i en rätt het wok, styr sedan upp grönsakerna efter kanten, och tillsätt den skurna bläckfisken, se va fina de blir när du steker dem! Rör ihop grönsakerna och bläckfisken och slå över din black sticky sauce! Låt små puttra någon minut eller två tills den tar ihop lite. Servera med jasminris.

Black sticky sauce:

Nu blev min sticky sauce alldels för salt och de va här jag hade tänkt balansera upp sälta med färskpressad juice och strösocker!!!  Men glömde bort det!

En dutt fisksås
2 msk Oyster sauce
1/2 dl vatten
Tamarisoja, använder man tex Mrs Chengs så hade nog även såsen blitt mer mörk!
+ 1 tsk potatismjöl
Vispa snabbt ihop och slå sist över woken. Låt koka med någon minut!

Ja de blev inte den bästa asiatiska maträtt som jag hittat på, kanske just därför! Svårt att få till de asiatiska smakerna rätt, måste nog laborera mer eller gå en asiatisk matlagningskurs! De skulle va skoj! För de här blev tyvärr för salt!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.