Doft och smak

Umeå Smakfestival – 2014

| Inga kommentarer

Va kul att va Umeåbo (Holmsund) just nu denna vecka!

För nu går premiären av Umeå Smakfestival av stapeln! Den 19:e – 21:e September så kommer Renmarkstorgets yta fyllas med mat och dryck! Tält byggs just nu i detta upp!

Restaurangtorget 

Där de kommer till att finnas restauranger, en ölbar och även scen med miniföreläsningar: föreläsningarna kommer att ges främst i form av ”kvartar” med matföretagare och andra inspiratörer som berättar om verksamheten eller ett ämne de brinner för extra mycket! Mitt tips kolla in Umeå Smakfestivals program!

Kökstorget

Är där du kan delta i en minikurs eller kika på när andra lär sig mer om t ex sushi, gör korv, flippa burgare eller lär dig tillverka fina tårtdekorationer. Först till kvarn gäller, ingen anmälan behövs i förväg. Här kommer också våra tävlingar att ske. Tältet är öppet för alla att kika in även om det pågår en kurs eller demo, vi hoppas du blir inspirerad! Passa på att äta lunch, fika eller middag samtidigt som du inspireras av det som händer på scenen!

 

umeasmak

Jag kommer i dagarna 3 försöka hänga där och gå runt och ”skrota”. Insupa lukter & smaker, nätverka med producenter, självklart fotografera och på kvällarna blogga hemifrån om Umeå Smakfestival för er som inte kan komma dit! För ni övriga kommer väl? Jag tror de kommer bli grymt skoj och trevligt!

Tanken är att Smakfestivalen ska bli årligen återkommande. Något jag verkligen hoppas på! Så kom igen nu, försök kika förbi i helgen!

Här hittar ni det digra programmet för Umeå Smakfestival

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.