Doft och smak

Kraken Spiced Black Rum

| 9 kommentarer

Tog mig 4 år innan jag köpte hem just denna rom, fick beställa den till mitt systembolag eftersom den ligger i Systembolagets beställningsortiment, artikel nummer: 86855 Pris 319 kronor.
IMGP0590 with white border

Vilken härlig flaska, jag gillar verkligen halsen med sina två öglor och sen vilken sjysst etikett med bläckfisk å allt! Skriker ut att detta är dricka för sjöfolk eller för en pirat romantiker. Snacka om att design säljer. Im hooked! Letade saker att ”proppa” min bild med  hemma hos min far som är en sjöbuse men jag hittade varken, sabel, pirathatt eller träben!

Femton gastar på en död mans kista
Hej och hå å’ en flaska med rom!
Drick ty hin håle har sörjt för det sista
Hej och hå å’ en flaska med rom!

IMGP0574

Någon som vet vad mitt glas på tre ben kallas?

Onödigt vetande!

Rom härstammar från de karibiska öarna och var till en början en universalmedicin mot en massa sjukdomar. Drycken såldes billigt till sjömännen och den ökade fartygstrafiken till och från öarna höll sjörövarna på avstånd. Engelska flottan blev tvungen att införa ransonering till sina sjömän och i mitten av 1700-talet minskades ransoneringen genom att rommen späddes till hälften med vatten – den drycken kallades grog.

IMGP0655

Färg: svart tjära, tänk lakrits!

Smak: djup karamellsmak, med drag åt vanilj, choklad och mörkt socker (farin eller molasses)

Ursprung: Trinidad och Tobago. Smaksatt och buteljerad i Lawrenceburg, Indiana USA
Har bara hunnit dricka den straight än så länge och det funkade kanon! (efter några shots så blev jag full) En kompis tyckte den var lite stark. Hade själv inga större problem att dricka den. Ska bli kul att testa i drinkar.

En drink att testa framöver blir:

Perfect Storm

6 cl Black Kraken spice rom
1 3/4 dl ginger ale eller rootbeer
lite limejuice
is

Gör så här:

Mixa alla ingredienser i en shaker med is i. Skaka och sila ner i ett högt glas med ny is. Garnera med lime eller citron skal.
Vet att det är gott att göra härliga mojiitos på mörk rom så de ska bli kul att testa med denna kolsvarta rom åssa måste jag pröva de vanliga, en rom och cola.

IMGP0213 color

Jag säger bye bye Captain Morgon, du spelar i en annan liga! Jag gillar Kraken mer…

9 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.