Doft och smak

Runt Hörnet

| Inga kommentarer

Runt hörnet i Umeå är en rätt nyöppnad gastropub i Umeå. I nyrenoverade lokaler! Förut låg det en urbutik och optiker här.

IMGP5585

De öppnade för ca 2 månader sedan, ja någon gång i Juni/Juli. Ägare av Runt Hörnet är 4 stycken personer och där ingår även Invito och Allstar.

IMGP5600 IMGP5601 IMGP5605

Runt hörnet  har en imponerande dryckesmeny! De har ca 250 sorter vin och ett 50 tal ölsorter, som på Runt hörnets egna sommelier Elias Waarg håller i. De har en meny som kommer att ändras lite efter säsong på råvaror och skrivs lite på veckobasis. Trevligt och roligt för både kock och gäst! De försöker köra med vissa lokala produkter där det är möjligt. Dumplings ifrån Nordmaling och korvar ifrån Hansens Charkuteri, vindelrökt sidfläsk för att nämna några lokala produkter de använder i sin matlagning.

Kvällen jag käkade satt jag vid Chef’s table, riktig nära köket och kockarna. Åhej vilket litet kök de har att jobba i. Kan säkert va bra å ha allt nära tillhands men även lite krångligt. Hursomhelst riktigt skoj och trevligt att kunna snacka med kvällens kockar och se dem jobba och lägga tallrikar.

IMGP5710
Kvällens kockar: Isac Lundkvist och Robin Mårtenson

De är noga och allt är väldigt fint upplagt på varje tallrik. Maten serveras förövrigt i en väldigt trevlig mysig miljö som är härligt möblerat. Känns lyxig å classy! Nån har gjort ett bra jobb! Classy!

IMGP5592

Meny:n är lagom (härligt ord att använda). Bra med få rätter som de gör riktigt bra tycker jag! Men vad är detta!?!

IMGP5676

”Vi på Runt Hörnet älskar smaker. Därför serveras all vår mat som mellanrätter. Det innebär att rätterna är större än förätt men lite mindre än en varmrätt så att du får chansen att testa så många smaker som möjligt.”

Hmmm för att vi som kund ska handla mer!?! Vet inte om detta är ett smart drag av Runt Hörnet men tanken är iallafall god att man får känna olika smaker! Pratar med personalen om detta och de nämner då att två maträtter serveras som full stor varmrätt. Hmm jag är inte övertygad. Men nu till det jag åt!

Grönt är skönt; en kantarelltoast med surdegsbröd, syrat äpple och wästerbottensost quinelle ovanpå. Kantareller, vad kan gå fel och till det små tärnat stekt vindelrökt sidfläsk. Ooo yes!

IMGP5661
Allting har en ände, men korven den har två! En god chorizo ifrån Hansen med lite grönt och trevlig harissa ovanpå, serverad med rosmarin stekt potatis garnerad med aioli. En lagomt stark maträtt! Å korv ifrån Hansen är alltid gott!

IMGP5685


Rått är gott;
är en råbiff och inte vilken råbiff som helst! Så glad att jag åt min första råbiff på Runt hörnet. Vilken fullträff! Sagolikt god maträtt med betor i botten och svampemulsion och toppad med frasig/spröd friterad juliennerad mandelpotatis. Jätteläcker! Jag återkommer och äter en snart igen! Sjukt jävla bra!

IMGP5700fd

Mörk ljus eller vit, inför choklad är vi alla lika; en fluffig mörkchoklad mousse med 4 tal i jordgubbar, rårörda, mousse, curd och som frystorkade krispiga bär.

IMGP5716

Fräsch avslutning på en trevlig kväll hos Runt Hörnet. Nästa besök kommer jag beställa in en maträtt som hängt med på menyn sedan start och det är Runt Hörnets egna tacorätt,
som de roligt kallar den onde, den gode den fule.

IMGP5725 IMGP5729

För att åter anknyta till portionsstorlekarna på maträtterna så är de ganska små, men efter de rätter jag åt ovan så kan jag säga att jag gick mätt och nöjd ifrån bordet. Allt var väldigt gott! Men lita nu på mig! Spring dit och prova deras råbiff, kan nog inte med ord säga hur god den är och visst är den fint upplagd!!!

IMGP5698vc

Restaurang Runt hörnet hittar du på Kungsgatan 50 (Renmarkstorget)
Telefon 090 348 44 00

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.