Doft och smak

Ett fantastiskt tryffelsalt ifrån Tartuf Langhe

| Inga kommentarer

Alltså jag va bortbjuden på middag på nyårsafton, innan jag klev på the graveyard shift. Där på middagen käkade vi rostas och palsternackspure och rödvinsjuice och på köttet fick de som ville strössla över egen mängd av de finkorninga saltet ifrån Tartuf Langhe!

Uj uj vilket salt! Man kan inte tro de ska smaka så här mycket! Men hjälpas! Det luktar tryffel rent ut ur burken även om locket är påskruvat! Om ni får möjlighet att smaka på det gör det. Men tryffel är nog lite av en aquired taste. Inte alla som gillart! Fantastiskt potent salt om ni frågar mig! I love tryffel!

IMGP1555

 

Saltet är ett finsalt ifrån Guérande med endast vit tryffel tillsatt, gott att strö över morgonens omelett, ni som följer min Instagram feed har nog sett att jag gått loss på omelett. Men fick nu även ett tips på Tartuf Langhes hemsida, att sprinkla saltet på lammracks ja! Det måste ju bli magi! Å sprinkla över en risotto! Gaah! Visst kan man äta flera rätter!

IMGP1544

Köp hem en burk! Å visst kostar saltet en slant! Närmare 200 kronor, men jag säger att de är det värt! Varenda liten krona! Du behöver inte ta mer än en nypa eller två för att få en ordentligt gof tryffelsmak! Kommer räcka länge å vet ni vad! När de är slut köper jag lätt en burk till! Så bra är det!
De är beroende framkallande tamefan! I Umeå finner ni det på hyllan hos delikatessbutiken Duå.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.