Doft och smak

God Italiensk inspirerad korvsmulspanna med smaker ifrån Afrika

| Inga kommentarer

Okej ja det kanske inte låter så gott, men jag lovar! Det är det! Vaknade rätt tidigt imorse och knäppte på tv:n och där stod Paulo Roberto och gapa! Han sa så själv! Han gjorde en ”panna” som såg så god ut. Där han drog av skinnet på salsiccakorv och stekte den som färs, tillsammans med. Lite jag hann snappa upp. Hittade sen inte igen receptet på nätet, så jag körde efter eget minne och med min egna merguezkorv, jag hade kvar i frysen av sen jag sist gjorde korv här hemma!

Mitt recept är lite modifierat, mest harissan och merguezkorven och uteslöt någon ost som Paulo bröt ned på slutet.
Jag finrev lite Skabram över min skapelse!

IMGP2318
Du behöver:
3 – 4 merguezkorvar utan skinn
2 finhackade schalottenlökar
en skvätt vitt vin
timjan
lite fänkålsfrön
några fina små körsbärstomater
1 burk krossade tomater
2 vitlöksklyftor, finhackade
en skvätt vatten
nypa socker
tomatpure, en klick
lite harissa
lite fryst basilika
fin riven Skabram

Stek merguezfärsen försiktigt, den ska inte bli knaprig, stek den finhackade schalottenlöken och dutta i både harissa och tomatpure, stek ihop. Lägg sedan i de klyftade körsbärstomaterna. Slå på lite vitt vin (behövs bara en skvätt) Låt det puttra ihop lite och öppna sedan burken med krossade tomater och tillsätt den. Strö över lite timjan, fänkålsfrön, salt och peppra och strö även över en nypa socker.

Koka pasta, välj den du gillar!

Just innan servering rör i lite finriven ost, jag tog såklart av min Skabram! Strö över lite fryst basilika. Rör om! Ja ni läste rätt, fryst! Har inte alltid råd att köra med färska örter här hemma! Å de funkade alldeles utmärkt!
God Italiensk inspirerad korvsmulspanna med smaker ifrån Afrika! Servera med pasta, något gott vitt bröd. Röd pang eller iskall öl passar säkert utmärkt till att dricka om man vill!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.