Doft och smak

Jag i Stockholm! Headhuntad! Whaow! Jag!

| 2 kommentarer

Fick ett mail för ett par veckor sedan där en ad på en reklambyrå i södra Sverige undrade om jag ville komma ner till Sthlm och Santa Marias huvudkontor å jobba med dem? Jobba ett helt team tillsammans runt ett projekt som är i startgroparna. Jag i egenskap av bloggare, instagrammare, facebookare och matlagare nä jag kallar mig inte kock, då jag inte innehar den utbildningen, samt att jag skulle fotografera maten vi skulle producera! Jag tackade ja! Såklart!

Men!

Är jag en team player?
Kommer mina bilder duga?
Tankar som snurra!

Men nä nu va jag här! Gå in å rocka nu din jävel! Ha ha ha…de gjorde jag kanske inte! Jag är ju ingen gå på are som person, och alla jag träffade på Santa Marias huvudkontor va supertrevliga! Avslappnat  gäng! Självklart hade jag jagat upp mig! Blev försenad ut till Kista, men som tur va alla mer eller mindre försenade till mötet. Klockan 11:00 skulle vi träffas ute i Kista på Santa Marias huvudkontor. Prick 11:00 klev jag av tunnelbanan! Så jag kastade mig in i en taxi ifrån Kista tunnelbanestation och skrek follow that car! Nä men nästan!
DSC_0039-01

Så kock, ad, försäljare, Santa Marias personal och lilla jag! Häftigt! Det är ju sånt här jag vill att jobba med käk och i en grupp som vill åt samma håll som har ett driv och passion för mat! Nervös jo! Har jag gjort något sånt här förut! Nää inte ens i närheten. Bokade ingen bussbiljett ner till Sthlm och hemresan hade jag bokat ifrån Umeå till Stockholm. Ja ni fattar ! Ha ha jag och datum å väskor! Allt började med hej hej som det alltid gör, sen hade någon varit snäll och åkt iväg och köpt god biffnudelsallad åt oss alla! Trevligt och gott!

DSC_0071-01

Nikclas Sackemark, Eat Good. Niclas Lidberg von Shantz, Creative Director och marknadsansvarig för projektet. Johan Örhman, Country Sales Manager Santa Maria. Erik Vilda Kocken Brännström, kock och Anna-Karin Kindmark, KAM, SantaMaria. Så nu blev det blev rätt, så dålig på namn och titlar men execeptionell på att minnas ansikten!

Med sig hade Nicklas Sackemark, Eat Good en apparat som heter LightFry och de är en torktumlare för pommesfrites! Jävlig enkelt beskrivet! De är en stor air fryer. De ”friterar” frites fast utan fritösolja och istället sker det med het luft. Resultatet är fantastiskt! De här måste bli det nya! Iallafall för större kedjor! De nyttigare pommes fritsen vi använde ha ja jag tror det va 3% fett på sig ifrån fabriken och vi tillsatte inget! Ner med stripsen i den avlånga trumman i mitten och sedan tryckte man in korgen och låste genom att vrida behållaren…mina tankar gick till James Bond och Octopussy där Bond desarmerar en bomb på en cirkus. Ja ni som är filmnörd köper min referens!

IMG_20160314_145914

 

Efter inställd tid gått så åker stripsen ut och landar i en valfri behållare, vi lät stripsen glida ut på ett porslinfat! Å så här frasiga och fina ser stripsen ut! Å frasiga va de! Å vi dunkade dem i olika såser Erik ställde fram. Gott som tusan!

IMGP3226
Erik Brännström aka Vilda kocken och vi lagade även till annan mat första dagen iform av wraps som vi smakade och tyckte till och hej va skoj. De va intresserad av vad jag med tyckte! Å jag vågade säga vad jag tyckte…hör och häpna jag tyckte de va lite väl mycket kött i en wrapsen, så då ändrades det! Öhh coolt! Sen gjorde vi kväll!

IMG_20160315_022215

Hotell incheckning och sen ut i förorten. Jo jag bodde på hotell och hade en egen svit! De ni! Innan jag smet iväg ut till förorten så tog vi ett glas i skybaren på 34:e våningen. Häftig utsikt om än över motorväg!

IMG_20160315_130533

Valde bort middag med gänget och besökte mina vänner Lena och Peter ute i Hallunda/Norsborg. Vänner, det är viktiga saker!Kul som bara den å ses. Å bra å rensa hjärnan. Imorgon Matias, då är det fotografering! Upp till bevis! Skulle jag sova?

Dag 2

Hotellfrulle! Ooo yes det är aldrig fel! Sen lagade Erik till samma maträtter som från dag 1 men nu skulle de fotograferas åxå, studion hade jag släpat med mig hemifrån Holmsund, men tror ni inte att i förvirringen hemma packade jag ned de extra minnskorten jag köpt i fel väska! Glömde stativet! Rookie misstag som inte kommer göras om! Softboxen jävlades, den ena fick jag inte ihop! Å den andra jäveln gick sönt! Tur jag hade små reflektorer med strumpor med mig.

Svårt att plåta åt andra! Vad har de för mål! Vad ska de va för stil? Visade Erik några av mina bilder och han sa det där du visade nu är ju som taget ur en kokbok! Kul att höra sånt från folk i branchen.

Under dagarna som gick pratade vi olika strategier, vilken mat som skulle fotograferas och pushas för. Detta projekt är i uppstartsfasen och de är flera företag (se bild senare i blogginlägget) inblandade och tanken är att kunna sälja bättre nyttigare snabbmat i form av street food ut till kund dvs du å jag! Vårt jobb bestod av att vi bestämde menyer och smaker! Rätt ballt jobb må jag säga! Tilläggas bör att detta koncept är för tex ICA som vill servera annat käk än korv och pulverpotatismos på sin meny! Kom ihåg vart ni läste om det först!

IMG_20160314_195528

Det visade sig va mer pang på bilder och inte så mycket lulli lull som jag annars försöker förstärka mina bilder med. Tex lagar jag Ryskt käk vill jag gärna ha målad rysk träsked, rysk nyhetsblaska i bakgrunden etc etc. Bilderna vi plåtade och stylade är meny tavle bilder och affischer och web som mina bilder ska användas till dvs om de blir tillräckligt bra! Så här blev 2 bilder ifrån min Sony Xperia Z2 med lite tvättning i Snapseed.

IMG_20160315_122821 IMG_20160315_130257

 

Fick även ett snabb uppdrag! Du Matias jag behöver ett kockfoto och de nu! Nu! Kan du fixa det? Öh nä jag har ingen dator med mig. Men kom på! Vi testar och plåta med mobiltelefonen. Sagt och gjort! Å så här blev ett kort på Johan Öhrman!

DSC_0091-02

Jag hoppas att jag lyckades leverera några bilder. Hade gärna haft en dator med mig, har ingen bärbar och nästa gång jag plåtar åt kund har jag med mig paddan och kameran har jag numera uppdaterat med ett Eye WiFi kort, så att alla kan se bilden växa fram på större skärm än den betraktningsskärm jag har bak på kameran. Å ni att fotografera åt andra är något helt annat än när man gör det hemmavid. Som sagt övning ger färdighet å nästagång då kommer jag mata på ordentligt mycket mer bilder. Å ev skaffa en portablare blixtutrustning tillexempel Profoto B, ett kit som ser mycket trevligt ut!

Nedan är det två bilder jag lekt med ifrån Tisdagens plåtning. Nu får reklamarna bestämma och editera mina bilder precis som de vill. Mission accomplished!

IMGP3417
å en till

IMGP3229

å en sista

IMGP3453
Å kolla in! Där ser ni det jag kämpat för! Doft och Smak ute på äventyr! Nu några dagar senare börjar det sjunka in! Jag Matias Zakrisson har varit och jobbat med en av Sveriges ledande företag inom smaksättning! Finns ett ord BALLT!

Skärmklipp 2016-03-19 20.56.26

To be continued, å jag ber om ursäkt! Jag får fasiken inte WordPress att fatta att jag vill ha samma storlek på all text!

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.