Doft och smak

Bryggverkets Julmusch 2017

| Inga kommentarer

Förra året släppte Umeå företaget Bryggverket en julmust som de valde att kalla julmusch! Oh happy times, närproducerad must! Jag hoppades på en must must. Jag personligen blev grymt besviken, den smakade ju öl! Inte alls som jag föreställt mig. Okej de är ju ölbryggare och de kör sitt race. Men den va inget för mig. Blev en burk, that was it. Å jag som är en läskeblasks kille. Han som gärna tar ett glas Pepsi istället för en bärs eller ett vinglas för 200 kronor! Här lyckades inte Bryggverket pricka in mig.

Träffade Bryggverket på Martin Servera mässan i Umeå och i lilla Umeå känner vi igen varandra. Så det hand hälsades, det tycker jag är trevligt och rekorderligt! De berättade för mig att de ändrat receptet för iår. Jorå, de vet att jag föredrar en söt must, en mer vanlig must. De sa att hälften gillade förra årets julmusch och att hälften tyckte som jag. Så iår har de slopat porter vörten, men behållt maltsocker och kryddat upp den med pepparkakskrydda som Erik på Kummin tagit fram åt Bryggverket. Kanel, nejlika och ingefära samt bourbon arom. Fina smaker! Iår säljer de mer julmusch, det tror iallafall jag!

Smakade den på plats och hej! Härligt krämig, kanske hade jag önskat lite mer kolsyra, men jättefin och god till mat. Å bara burken i sig är ju fin! Kommer lätt köpa hem några burkar till mor och fars julbord. Inte heller får jag nån sötsliskig känsla…kort och gott en hantverks must från Bryggverket.  La ju ut en bild igår där jag skämtsamt fotograferade utomhus, produkt-fota utomhus är vanskligt i Norra Sverige. Här stegar man ut med kamera och rullator och bänglar och har sig och då drar snöoväder in över mig ja väldigt lokalt. (såklart ljuger jag, jag tog hjälp av granne som fick kasta på lite konstsnö)

Ni ser ju hur snön vräkte ner!

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.