Doft och smak

Krämig hemgjord pasta Alfredo

| Inga kommentarer

Alltid gillat den där microplingformen du kan köpa djupfryst i affärens frysdisk. Pasta Alfredo. En helt okej microplingmaträtt, men hur svår ska de va att sno ihop den själv? Inte speciellt om ni frågar mig nu. Så gör er egna pasta Alfredo redan ikväll!

Du behöver:

1 ask med creme cheese
1 dl grädde eller en skvätt mer å alt kan du späda med mjölk
1 schalottenlök, finhackad
1 paket bacon å här kan du använda det du har hemma tex kassler, kyckling eller skinka i lagom mängd
riven parmesan, ett mindre berg, riv efter plånbok
1 liten bit finhackad paprika
1/2 tsk vitlök, pure
1 tsk Italiensk krydda
lite salt och lite svartpeppar

Stek på baconet alt något av de andra förslagen, svetta löken i en panna. Den ska inte få färg, utan bara mjukna lite, tossa även i paprikan på slutet. Dra ifrån plattan. I en annan kastrull smälter du creme cheesen och pyttsar i den mängd grädde och mjölk du vill. Vispa slätt. Smaksätt med kryddor och låt puttra ihop i 4 – 5 minuter tills den tar ihop lite. Allra sist tillsätter du den finrivna parmesan osten och låter allt smälta ihop. Tar din sås ihop för mycket? Späd med lite mer grädde och mjölk till lagom konsistens. Koka din favorit pasta och häll i durkslag, innan du lägger ner pastan i din nu färdiga Alfredo sås, rör runt så allt täcks. Voila pasta Alfredo!

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.